Panik Atakla Nasıl Başederim ?

Uzm. Dr. Burak Toprak
Uzm. Dr. Burak Toprak
6 Mayıs 2018256 görüntülenme
Randevu Al
Panik Atakla Nasıl Başederim ?

Panik atak nöbetleri kişinin sosyal ve mesleki işlevselliğini bozmaya başladığında mutlaka tedavi edilmelidir. Panik atak tedavisinde öncelikle bir psikiyatriste başvurulmalı kişi değerlendirilmeli ve altta yatan başka bir tıbbi hastalık olup olmadığı saptanmalıdır.

Panik atak tanısı konulduktan sonra mutlaka psikiyatrist kontrolünde ilaç ya da psikoterapi bazen de her iki tedavi yöntemi birlikte uygulanmalıdır.

Eğer panik atak tedavi edilmezse kişi iş yapamaz duruma gelebilir ve yaşamış olduğu panik atakların şiddeti gittikçe artabilir. Tedavi olmayan hastalarda panik atak depresyona sürüklenmemize neden olabilir. Panik atak tedavisinde kullanacağımız ilaç ya da psikoterapi dışında doktorumuzun önereceği bazı hayat tarzı değişikliklerini de yapmak gerekebilir. Panik atakları tek başına tedavi etmese de aşağıdaki yiyecek ve içeceklerin panik atağa etkisini bilmemizde fayda vardır.

Panik Atağı tetikleyen yiyecek ve içecekler;

-Siyah

-çay

- Kahve

– Kola

– Alkol
– Sigara
– Esrar, ecstasy, kokain
– Aşırı yemek

 

Panik Atağa iyi gelen yiyecek ve içecekler;

-Melisa, yasemin, papatya çayı

-Kediotu bitkisi

-Ekinezya

-Mevsimsel taze meyveler

-Sık ve az öğünlerle beslenmek

-Kepekli ekmek

-Lavanta vb ferahlatıcı kokular

Etiketler

Panik bozukluk nedirPanik atak nedirPanik atak nöbetiPanik bozukluk neden olurPanik atak neden olurPanik atak kimlerde görülürPanik atak en çok kimlerde görülürPanik atak tedavisiPanik bozukluk nedenleriPanik atak nedenleriPanik atak türleriPanik atak etkileriPanik atak hastalığıPanik bozukluk tedavisiPanik bozukluk ilaçlarıPanik bozukluk tedavi süresiPanik bozukluk tekrarıPanik ataklar kabusunuz olmasinPanik

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Burak Toprak

Uzm. Dr. Burak Toprak

Uzm. Psk. Burak TOPRAK, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2008 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2009 - 2014 yılları arasında Erenköy Ruh Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Psikiyatri unvanı almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.