Panik atakla nasıl başederim ?

Panik atakla nasıl başederim ?

Panik atak nöbetleri kişinin sosyal ve mesleki işlevselliğini bozmaya başladığında mutlaka tedavi edilmelidir. Panik atak tedavisinde öncelikle bir psikiyatriste başvurulmalı kişi değerlendirilmeli ve altta yatan başka bir tıbbi hastalık olup olmadığı saptanmalıdır.

Panik atak tanısı konulduktan sonra mutlaka psikiyatrist kontrolünde ilaç ya da psikoterapi bazen de her iki tedavi yöntemi birlikte uygulanmalıdır.

Eğer panik atak tedavi edilmezse kişi iş yapamaz duruma gelebilir ve yaşamış olduğu panik atakların şiddeti gittikçe artabilir. Tedavi olmayan hastalarda panik atak depresyona sürüklenmemize neden olabilir. Panik atak tedavisinde kullanacağımız ilaç ya da psikoterapi dışında doktorumuzun önereceği bazı hayat tarzı değişikliklerini de yapmak gerekebilir. Panik atakları tek başına tedavi etmese de aşağıdaki yiyecek ve içeceklerin panik atağa etkisini bilmemizde fayda vardır.

Panik Atağı tetikleyen yiyecek ve içecekler;

-Siyah

-çay

- Kahve

– Kola

– Alkol
– Sigara
– Esrar, ecstasy, kokain
– Aşırı yemek

 

Panik Atağa iyi gelen yiyecek ve içecekler;

-Melisa, yasemin, papatya çayı

-Kediotu bitkisi

-Ekinezya

-Mevsimsel taze meyveler

-Sık ve az öğünlerle beslenmek

-Kepekli ekmek

-Lavanta vb ferahlatıcı kokular

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Burak Toprak

Uzm. Psk. Burak TOPRAK, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2008 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2009 - 2014 yılları arasında Erenköy Ruh Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Psikiyatri unvanı almıştır.

2014 - 2016 Yılları arasında Elazığ Ruh Sağlığı Hastanesi'nde, 2016 - 2017 yılları arasında Fransız Lape Hastanesi'nde Bağımlılık Servis Şefi olarak görev yapmış olan Uzm. Psk. Burak TOPRAK, 2018 itibariyle mesleki çalışmalarına Bağdat Caddesi'ndeki Dr. Burak Toprak Psikiyatri ve Psikoterapi Kliniği'nde devam etmektedir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Panik bozukluk nedir
Uzm. Dr. Burak Toprak
Uzm. Dr. Burak Toprak
İstanbul - Psikiyatri
Facebook Twitter Instagram Youtube