SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞI NEDİR ?

Uzm. Dr. Burak Toprak
Uzm. Dr. Burak Toprak
16 Temmuz 2018133 görüntülenme
Randevu Al
SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞI NEDİR ?

SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞI NEDİR ?

Dünya nüfusunun neredeyse % 30’luk bir kısmı sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor ve bu sayı günden güne artıyor. Günlük yaşamımızın ortalama 2 saatini sosyal medya platformlarında tweet atarak, post paylaşarak, paylaşımları beğenerek veya güncellenen haberleri okuyarak geçiriyoruz.

Sosyal Medya Bağımlılığı Belirtileri

1- Sürekli sosyal medyada ne olup bittiğine dair düşünceler kurma, bir sonraki sosyal medya paylaşımınızla ilgili sürekli planlar yapma.

2-İstenilen keyfi elde etmek için giderek artan miktarda sosyal medya kulllanımı

3-Sosyal medya kullanımı sınırlama, kontrol etme ya da terketme ile ilgili başarısız girişimler

4- Sosyal medya kullanımının azaltılması yada tamamen bırakılması durumunda huzursuz, mutsuz ya da sinirli hissetme

5-Sosyal medyayı yaşamış olumsuz duygulardan (anksiyete, depresyon, öfke vb.) uzaklaşmak için kullanma

6- Ailemize ya da arkadaşlarımıza sosyal medya da kalma süremizle ilgili yalanlar söyleme

7- Sosyal medya kullanımı nedeniyle iş, aile ve arkadaşlarımıza eskisinden daha az kaliteli zaman ayırıyorsak.

Sosyal Medya Bağımlılığı Tedavisi

Sosyal medya bağımlılığı tanısı doktorunuz tarafından konulduktan sonra gereken tedavinin başlatılması gerekmektedir. İnternet bağımlılığı tedavisinde olduğu gibi sosyal medya bağımlılığı tedavisinde gereken kişilerde ilaç ve/veya psikoterapi yöntemleri ile müdahale edilir.

Etiketler

İnternetİnternet bağimliliğiFacebookİnternet bağımlılığı ve tedavisiSosyal medyaİnternet bağımlılığı nedirİnternet bağımlılığından nasıl kurtulabilirizİnternet bağımlılığının tedavisi varmıdırİnternet bağımlılığının belirtileriİnternet bağımlılığı sıklıkla kimlerde görülürİnternet kullanımının hastalık derecesinde artmasıİnternet bağımlılığının çözümleriİnstagram

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Burak Toprak

Uzm. Dr. Burak Toprak

Uzm. Psk. Burak TOPRAK, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2008 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2009 - 2014 yılları arasında Erenköy Ruh Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Psikiyatri unvanı almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.