İmplantoloji

İmplant Nedir?
Dental implantlar farklı boyutlarda, yüzeylerde ve malzemelerde olabilir. İmplant ürünlerinin bağışıklık sistemi tarafından reddedilmeyen malzemelerden olması gerekir. Bu sayede implantlar kaybettiğiniz diş kökünün işlevini yerine getirir ve doğrudan üst kemiğe vidalanır.
İmplantlar üzerinde, diş minesinin estetik ve fiziksel özelliklerini simüle eden düzenlemeler yapılır. Estetik görünüm oluşturmak için seramik malzemeden yapılır ve protetik laboratuvarlar üretilir. Ayrıca implantlar hastanın çiğneme, konuşma ve estetik işlevlerini geri kazandırmaktan sorumludur.
Hangi Tür İmplantlar Bulunur?
İmplantlar hastanın ağız ve diş sağlığı dikkat edilerek yapılır. İyi bir implantın yapılabilmesi için hastanın tedavi planı iyi bir şekilde yapılmış olmalıdır. Genellikle tedavide vidalı implantlar kullanılır. Bunun yanında silindirik ve porselen implantlar da kullanılır.
Silindirik implantların kemiğe uyum süreci diğer implantlara göre daha yavaş olduğu için daha az kullanılır. Bu implantın tasarımının yüzeyinde bir dizi delik bulunur ve bu şekilde dişe sabitlenir.
Vidalı implantlar ise en yaygın implant yöntemidir. Vidanın kemiğe daha hızlı sabitlenmesini sağlayan bir özellik sunar. Porselen lamine implantlar ise özellikle kemiği az olan hastalarda sıklıkla tercih edilir.
İmplantların Ne Gibi Faydaları Vardır?
İmplantlar, eksik dişlerin yerine yeni dişler koymak için kullanılan diğer çözümlere göre daha rahat ve dayanıklı bir diş rehabilitasyon yöntemidir. Bu nedenle hasta, dişini kaybetmeden önceki gibi ağrısız şekilde yemek yiyebilir hale gelir. Bunun dışında implantların faydaları arasında şunlar yer alır:
Çiğnemeyle birlikte kemik oluşumu tekrar uyarıldığı için diş kaybına neden olabilecek kemik kaybı en aza indirilir.
İmplantların yerleştirilmesi hastaların diş estetiğini iyileştirir.
İmplantlar, doğal dişten daha uzun bir ömre ulaşabilir.
Bu avantajları ile implantlar önemli bir diş tedavi yöntemidir. Uzman kliniğimizde implant tedavileri uzman hekimlerimiz tarafından yapılıyor.
İmplantlar Kaç Yaşından İtibaren Yapılır?
Genç hastalarda tüm dişlerin gelişimini tamamladıktan sonra bu tip bir cerrahi müdahale yapılabilir. Diş tedavileri kadınlarda 16 yaşından, erkeklerde ise 18 yaşından itibaren yapılabilir. Yetişkinlerde ise farklı bir hastalık söz konusu değilse bu tedavi için herhangi bir engel yoktur. Genel olarak enfeksiyon veya tümör gibi ciddi hastalıkları olan hastalar dışında, implantların uygulanması için herhangi bir özel durum söz konusu değildir.