Periodontoloji

Uzm. Dr. Dt. Çise Çağın
Uzm. Dr. Dt. Çise Çağın
26 Haziran 202511 görüntülenme
Randevu Al
Dişleri çerçeveleyebilen dokuların diş etlerinin ve köklerinin oluşmasıyla sağlanan tüm uzmanlık alanlarına denilmektedir. Burada bulunan ve bilinen periodontoloji tüm diş eti hastalıklarını karşılayabilecek uzman alanlardan oluşmaktadır. Burada belirlenen ve kullanılan alanlar dokuların diş eti ile ilgili bağlantısını bulup tedavi yöntemlerini geliştirmek amacıyla kullanılmaktadır
Periodontoloji

Periodontoloji Ne Yapar?

Dişlerin belli bir düzenle oluşturulması sertleştirilmesi ya da yumuşaklaştırılmasına bunun yanında ağızda ya da diş sağlığında meydana girebilecek her türlü hastalığa çözüm bulmak amaçlanmaktadır. Tıpkı ağız diş sağlığı gibi vücudun diğer sağlığı da ağız diş ile bağlantılı bir şekilde çalışmaktadır. Bundan dolayı diş etlerinin iltihaplanmaması ve problemlerinin oluşmaması gerekmektedir. Bunları kontrol altına almak bu bölümün görevi olarak bilinmektedir. Hastalığının ne olduğu bulunup çözümler oluşturulmaktadır.

Periodontoloji Hangi Hastalıklara Bakmaktadır

Burada diş ile ilgili tüm hastalıklara bakılmaktadır. Dişin iç kısmında bulunan yumuşak doku dişte meydana gelecek iltihaplanmaların belirlenip buna bağlı olarak hastalık üretimini sağlamaktadır. Tam da bu sebepten dolayı diş hekiminin yetersiz olduğu konularda bu bölüm devreye girmektedir. Bu hastalıkların oluşumlarının temel sebeplerinden diş etlerinde biriken kırıntılar bulunabilmektedir.

Periodontoloji Hastalıklarına Neden Olan Faktörler Nelerdir?

Burada bulunabilecek olan faktörler diş etlerinde birikme yapacak her şey olarak bilinmektedir. Bundan dolayı bakteri plak oluşumu mikrobiyal besinlerden kaynaklı durumlar gibi her şey bunu kapsamaktadır. Yiyecek ve içeceklerden sonra dişler de sızılar ağrılar meydana gelebilmektedir.

Periodontoloji Hastalıklarının Önlenmesi Nasıl Olur

Bu hastalıkların önüne bilmesi için yemek içme işlemleri gerçekleştirildikten sonra işlerin muhakkak düzenli aralıklarıyla fırçalanması gerekmektedir. Bunun yanında rutin kontrollerin yapılması şart olmaktadır. Periyodik alanlarda belirlenecek dönemlerde muhakkak Doktorlar tarafından kontrollerin yapılması gerekmektedir.

Periodontoloji Hastalıklarda Tedaviler Nasıl Yapılmaktadır

Burada bulunan ve belirtilen tedaviler muhakkak hastalığın tespitinden sonra yapılmaktadır. Ani ve erken teşhis bu konularda çok önemli olmaktadır. Bunlara dikkat edilerek bir yol çizilmelidir.

Periodontoloji Hastalıkların Tedavisi Pahalı Mıdır?

Pahalı ya da ucuz olmasına genellikle hastalığın teşhisi karar vermektedir. Burada bulunacak olan hastalıkların tedavi süreçleri bazen uzun bazen kısa olabilmektedir. Her şey ayrı bir şekilde planlanıp göz önünde bulundurulup Bu doğrultuda fiyatlandırılma oluşturulmaktadır. Bununla birlikte birleşen tüm fiyatlar hastalara bildirilmektedir.

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Dt. Çise Çağın

Uzm. Dr. Dt. Çise Çağın

Uzm.Dr.Dt. Çise ÇAĞIN 1986 yılında K.K.T.C Lefkoşa'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerini tamamlamasının ardından 2008 yılında Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olmuştur. Lisans eğitiminin ardından, ihtisas eğitimini ise Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı'nda "Ortognatik Cerrahi Vakalarında Postoperatif Memnuniyetin Değerlendirilmesi" üzerine yaptığı tezle doktora ve uzmanlık eğitimini 2013 yılında tamamlamıştır. 

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler