Psikoterapi nedir ?

Uyum bozan davranışın değişimi, mevcut sorunun belirtilerini geçirmek ve kişisel gelişimin sağlanması için bir yada birkaç amaçla danışan-terapist arasındaki profesyonel ilişkidir. Tedavi edicidir. Psikoterapi teknik içeren etkin dinleme ve konuşma ile davranışsal problemlerin psikoterapist tarafından yürütülmesini gerektirir.

Psikoterapi nedir ?
Uyum bozan davranışın değişimi, mevcut sorunun belirtilerini geçirmek ve kişisel gelişimin sağlanması için bir yada birkaç amaçla danışan-terapist arasındaki profesyonel ilişkidir. Tedavi edicidir. Psikoterapi teknik içeren etkin dinleme ve konuşma ile davranışsal problemlerin psikoterapist tarafından yürütülmesini gerektirir. Terapotik ilişkinin çerçevesi vardır. Belirli zaman, belirli bir yer ve ücret ile belirli sınırları olan görüşmeleri içerir. Duygu boşalımı sağlar. Şu belirtilerin olması durumunda uygulanır; Duygudurum - anksiyete bozuklukları, Travma ve yas durumları, Madde ve alkol bağımlılıkları, Psikotik bozukluklar, Kişisel gelişim, Öğrenciler, Kişilik bozuklukları.

Bu makale 31 Ekim 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Klinik Psikolog  İlknur DEMİRTAŞ

Uzman Klinik Psikolog İlknur Demirtaş 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünden Psikolog olarak mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini Yakın Doğu Üniversitesi Klinik Psikoloji Bölümünü Klinik Psikolog unvanıyla tamamlamıştır. Uzman Klinik Psikolog İlknur Demirtaş , Pozitif Psikoterapist ve Cinsel Terapist olarak 27 yılı aşkın deneyimle hizmet vermektedir. Yetişkin ve çiftlerle çalışmakta olup, Vajinusmus ve Cinsel İşlev Bozukluğu, Kaygı Bozuklukları, Özgül Fobiler, Panik Atak, Depresyon, OKB (Obsesif Kompülsif  Bozuklukları), Bipolar, Borderline ve Kişilik Bozuklukları gibi alanlarda Profesyonel olarak çalışmaktadır. Mesleki çalışmalarına ise şu an İlknur Demirtaş Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nde devam etmektedir. SERTİFİKALAR ULUSLARARASI TRANSKÜLTÜREL PSİKOTERAPİ AKADEMİSİ POZİTİF PSİKOTERAPİ TEMEL EĞİTİM (2008 -20 ...

Etiketler
Terapötik
Klinik Psikolog  İlknur DEMİRTAŞ
Klinik Psikolog İlknur DEMİRTAŞ
İzmir - Klinik Psikolog
Facebook Twitter Instagram Youtube