Psikolog İle Görüşme:

Yapılan seanslarda problem yaşadığınız konu ile ilgili konuşulurken, günlük hayatınızdaki otomatik düşünceleriniz yavaş yavaş ortaya çıkmaktadır. Yaşamış olduğunuz düşünceleri ortaya çıkaran duygularınız ve bunun sonucunda harekete geçen davranışlarınız vardır.
Başlangıcı oluşturan düşünceler; geçmiş yaşantılarımız tarafından şekillenmiş olan, zihin akışında yer alan ve genellikle duygusal sıkıntı yaşadığımız anlarda “otomatik” olarak ortaya çıkan düşüncelerdir. “Otomatik” olarak ortaya çıkmalarından dolayı “o”tomatik düşünceler” olarak adlandırılırlar. Kendiliğinden ortaya çıkarlar ve genellikle fark edilmezler.
Otomatik düşünceler ara inançlara bağlıdır. Bunlar bireyin kuralları gibidir. Bu nedenle hayatlarının ve davranışlarının düzeni bu ara inançlara göre şekillenir. Bu ara inançlar da temel inançlara bağlıdır.
Temel inançlar bireyde bilişsel çarpıtmalara yol açar. Bu bilişsel çarpıtmalar; keyfi çıkarsama, seçici soyutlama, aşırı genelleme, büyütme ve küçültme, ya hep ya hiç şeklinde düşünme, kişiselleştirme, felaketleştirme, -meli –malı düşünce tarzı, zihin okuma, duygudan sonuca ulaşma, etiketlemedir.
Yaptığımız görüşmelerde gerçekliğinden bir miktar sapan bu düşünceler ile ilgili oluşturduğunuz şemalarla çalışıyoruz. Bu sayede daha reel ve yansız düşünebilmenize yardımcı oluyoruz.