Psiko kinesiyoloji (piki)

Psiko kinesiyoloji (piki)

PİKİ ile bizi engelleyen, sonuçta mutsuz eden negatif inançlarımızı kas testi ile buluyor ve bizi destekleyen inanç tohumlarını ekebiliyoruz.Yani, bilnçaltımıza format atabiliyoruz.

Ardından da hedefe doğru adım atmak gerekiyor, işte burada bilinç ve irade devreye giriyor.

Nil Gün, kas aktivitesi bilimi olan Kinesiyoloji Bilimi’ni 5 bin yıllık doğu tıbbı ile birleştirerek Bütünsel Kinesiyolojikısaca PİKİ kavramını ortaya çıkarmıştır.

PiKi dediğimiz Bütünsel Kinesiyoloji, Batı’nın keşfi olan Kas Testi ile Doğu’nun binlerce yıllık bilgeliğinin bir sentezidir. Pi sayısı sonsuzluğu, Ki enerjiyi temsil eder. PiKi, bize zarar veren bilinçaltı kayıtlarımızı silmeyi ve dengesi bozulmuş yaşam enerjisini dengelemeyi amaçlar.

Kas testi olarak bilinen enerji testi, bilinçaltımızla iletişim kurma yoludur. Kinesiyolojide kas testi, kendimizi kandırmamızı imkânsız kılar. Kaslarımızdaki enerji akışı olumlu ya da olumsuz düşüncelerimize, inançlarımıza, duygularımıza göre değişir. Kaslardan aldığımız tepkilerle bilinçaltı inançlarımızla ilgili test yapabilir, sorunlarımızın kök nedenlerini bulabiliriz.

PiKi teknikleri ile bizi sabote eden bilinçaltı programların neler olduğunu:

Keşfederiz

Kayıtları sileriz

Bize destek olacak şekilde değiştiririz.

PSİKOKİNESİYOLOJİ ,yani PİKİ ile enerji akışımızda tıkanma, zayıflama ya da ters akış gibi bozukluklar olduğunu anlama ve düzeltme şansımız oluyor. Bu dengeyi yeniden kurmak, daha doyumlu ve aktif yaşama imkanı sağlıyor ve bağışıklık sistemi de düzgün çalışıyor. Beden kendi kendini düzeltme gücüne sahip. Günlük enerji akışını düzenlemek için yapmamız gereken ,doğru noktalara vurma, ovma şeklinde  yapılacak egzersizlerdir.

Ayrıca,enerji testi ile bilinçaltında olan inançları görebiliyoruz. Amacımız kişinin kendini sabote ettiği, engellediğinegatif kayıtlarını keşfetmesi ve onları olumluya dönüştürmesi.

Bilinçaltı kayıtlarımızın çoğu 0-6 yaş arasında oluşuyor, amacı da bizi korumak.Orada nasıl bir kayıt varsa , hayatımızı da ona göre yönlendirmemizi sağlıyor. Eğer, bilinçaltında “ben değersizim” inancı varsa, hayatımızda kendimizi değersizleştirecek şeyler yapıyoruz. İrademizle önüne geçemediğimiz ve denedim ama yapamıyorum dediğimiz bize zarar veren davranışlarımızın altında büyük ihtimalle bilinçaltı inançlarımız yatıyor. PİKİ ile bizi engelleyen, sonuçta mutsuz eden negatif inançlarımızı kas testi ile buluyor ve bizi destekleyen inanç tohumlarını ekebiliyoruz.Yani, bilnçaltımıza format atabiliyoruz.

Ardından da hedefe doğru adım atmak gerekiyor, işte burada bilinç ve irade devreye giriyor.

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Nuran Oğuzkaya

Uzm. Psk. Nuran OĞUZKAYA, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı'nda başladığı lisans eğitimini 1986 yılında tamamlayarak Psikolog unvanı almıştır. 1990-1992 yılları arasında ise Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Klinik Psikoloji Yüksek Lisans derecesini almıştır.

Mezuniyetinin ardından 1988-1990 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Mediko-Sosyal Ünitesi'nde Psikolojik Danışman olarak, 1990-1996 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Psikiyatri Kliniği Klinik Psikolog olarak, 1996-2008 yılları arasında ise Öğretim Görevlisi olarak görev yapmış olan Uzm. Psk. Nuran OĞUZKAYA, mesleki çalışmalarına şu anda Kayseri'de bulunan özel muayenehanesinde devam etmektedir.

Etiketler
Psiko kinesiyoloji (piki) nedir
Uzm. Psk. Nuran Oğuzkaya
Uzm. Psk. Nuran Oğuzkaya
Kayseri - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube