POSTPARTUM (DOĞUM SONRASI) DEPRESYON

Uzm. Dr. Burak Toprak
Uzm. Dr. Burak Toprak
17 Ekim 2018116 görüntülenme
Randevu Al
POSTPARTUM (DOĞUM SONRASI) DEPRESYON

Genellikle doğumu takip eden ilk 1 ay içinde gelişen depresyon türüdür. Genellikle akşam saatelerinde depresyon belirtileri şiddetlenir. Bu depresyon türünde genellikle ;

-Şiddetli hüzün ya da boşluk duygusu; duygu durumunun farkında olmamak yada duyrasızlık

-Aşırı yorgunluk, enerji azlığı 

-Bebeğini yeterince sevmediklerini ya da bebeğin bakımı ile ilgili endişeler ve bebeğe zarar verme korkusu

-Dikkat sorunları

-Unutkanlık

-Yerinde durmama, huzursuzluk hali

-Endişe, sinirlilik, gerginlik, ağlamalar, panik ataklar

-Bebekle ilgilenmek istememe, bebeği öldürmek istemeyle ilgili düşünceler

-Suçluluk duygusu, karamsarlık tabloya hakimdir. 

Doğum sonrası depresyonun mutlaka ciddi bir şekilde tedavi edilmesi gerekir bu dönem uzarsa anne ve bebek için çok ciddi sorunlara neden olur.

Doğum sonrası depresyonu riski erken yaşta doğum yapanlarda (ergenlik döneminden hemen sonrasında) ve daha önce depresyon atağı olanlarda daha fazladır.

Etiketler

Depresyon ilaçlarıDepresif yakınmalarDepresyon nedirDepresyon tedavisiDepresyonda cinsellikDepresyonda cinsel isteksizlikDepresyon belirtileriDepresyonda ilaçsız tedaviDepresyon nedenleriDepresyon eğilimiDepresyon kimlerde görülürDepresyon türleriDepresyonun evreleriDepresyon tedavisinde beslenmeDepresyon tedavisi sonrasıDepresyon terapisiDepresyon riskiDepresyonu tetikleyen faktörlerDepresyonu tetikleyen nedenlerDepresyonu tetikleyen hastalıklar

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Burak Toprak

Uzm. Dr. Burak Toprak

Uzm. Psk. Burak TOPRAK, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2008 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2009 - 2014 yılları arasında Erenköy Ruh Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Psikiyatri unvanı almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.