Pilates ve beslenme

Pilates ve beslenme

Kaliteli yaşamın % 60’ını sağlıklı beslenme, % 30 unu spor, %10’unu dinlenme oluşturur. Sağlıklı beslenmenin temelinde de yeterli miktarda kalori, karbonhidrat, protein ve yağ almak vardır. Pilates yüksek kalori harcaması sağlamaz ancak vücudun çalışıp güçlenmesine, şekil vermesini sağlar. Bu nedenle pilatesi diğer spor çeşitleri (yani yüzme koşu) gibi değerlendirip alınan kalori miktarını hatalı şekilde arttırmamalıyız. Pilates yapan kişiler yeterli ve dengeli beslenmeli ve bazı ipuçlarını göze alarak hedeflerine daha rahat ulaşabilirler.

Pilates sonrasında tabii ki kas gelişimi için özellikle yağsız proteinleri beslenme programınıza eklemeniz gerekir. Az yağlı et- tavuk- balık ve yumurta iyi protein kaynaklarıdır. Balıkta bulunan omega-3 yorgunluğu azaltır, kavrama gücünü ve hareket yeteneklerini arttırır. Aynı zamanda kalp-damar sağlığını korur. Haftada en az 2 gün balık tüketilmelidir önemlidir örneğin. Yapılan pilatesin sonucu daha iyi ve çabuk alınırken aynı zamanda sağlıklı beslenmeyi de başarmıs olursunuz.

Tabii bir de su mevzusu var.

Pilates öncesi, sırası ve sonrasında yeterli miktarda sıvı alımına dikkat etmek gerekir.
Seanstayken çok su içilmemeli yudum yudum oda ısısında tüketilmelidir.
Sonrasında ter ve idrar ile atılan sıvı ve mineral kaybını önlemek için maden suyu veya ayran gibi alternatifleri de tüketebilirsiniz

Spordan kaynaklanan sakatlanmaları önlemek içinse pilates sonrası antioksidan deposu bol renkli bir salata veya meyve tüketebilirsiniz!
Özellikle C vitamini doku yapımı ve hormon sentezinde rol alır. C vitamini yetersiz alınırsa bağışıklık sistemi güçsüzleşir, halsizlik ve iştahsızlık oluşabilir. Çabuk yorulma, kaslarda ağrı ve performans düşüklüğü uzun süreli C vitamini eksikliğinde görülebilir

Başlıca C vitamini kaynakları;

Kuşburnu, kivi, mandalina, portakal, limon gibi turunçgiller, koyu yeşil yapraklı sebzeler, narenciye...

Vitamin iyidir! Alalım, tüketelim, güzelleşelim…

Bu makale 15 Şubat 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Ela Kale

Dyt. Ela Kale, 1996 Ankara doğumludur. 2014 senesinde Muğla Fethiye Ömer Özyer Anadoluöğretmen Lisesi'nden mezun olduktan sonra aynı sene  Biruni Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nü 2019 senesinde başarıyla bitirerek Diyetisyen unvanı almıştır.

İyi derece İngilizce bilen Dyt. Ela Kale, bir çok kurumda staj yapmıştır.

Mesleki çalışmalarına Nişantaşı'nda bulunan Zi&oN Psikiyatri Akademisi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Pilates
Dyt. Ela Kale
Dyt. Ela Kale
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube