Doktorsitesi.com

Piezocerrahi Uygulamaları ve Avantajları

Uzm. Dr. Dt. Kerem Turgut Atasoy
Uzm. Dr. Dt. Kerem Turgut Atasoy
16 Ağustos 2016271 görüntülenme
Randevu Al
Piezocerrahi Uygulamaları ve Avantajları

Piezocerrahi nedir?

 Piezocerrahi, kemik cerrahisi işlemlerinin geleneksel yöntem olan keskin uçlu döner aletler yerine ultrasonik titreşimler yoluyla yapılmasını sağlayan, beyin cerrahisi, kulak burun boğaz, ortopedi, çene cerrahisi gibi pek çok tıbbi alanında kullanılan ileri teknolojili bir tedavi aracıdır. 

Piezocerrahinin avantajları nelerdir?

Piezocerrahi aletler ile yapılan cerrahi işlemler, geleneksel yöntemlerle yapılan tedavilere göre dokularda daha az ödem olmasını sağlayarak, hasta için daha kolay bir iyileşme süreci sağlarlar.

Bu aletler, sert dokularda çalışırken etkili olup, yumuşak dokuya hasar vermeyen cihazlardır. 

Örnek vermek gerekirse; gömülü 20 yaş dişi çekimlerinde dudağa dokunma duyusu veren sinire yakın çalışılması gerektiği durumlarda, sinirin korunmasında en hassas tedavi piezocerrahi aletlerle sağlanır. Dokulara karşı daha koruyucu yaklaşım sağlanmasına izin verecek hassasiyette bir cihaz olması, piezocerrahi aletleri geleneksel olarak kullanılan aletlere göre avantajlı kılmıştır.

Etiketler

20lik dişAğız sağlığıPiezo elektrik yöntemiPiezo elektrik tedavisiPiezo cerrahisiPiezo cerrahisi nedirPiezocerrahinin avantajları nelerdir?Piezocerrahi nedir?

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Dt. Kerem Turgut Atasoy

Uzm. Dr. Dt. Kerem Turgut Atasoy

Dr. Dt. Kerem Turgut ATASOY, 1984 yılında doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini 2002 yılında Malatya Anadolu Lisesi'nde bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 2008 yılında tamamlayarak "Diş Hekimi" ünvanı almıştır. Ardından 2009-2015 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş Çene Cerrahisi Anabilim Dalı'nda eğitim görerek "Ağız, Diş, Çene Cerrahisi Uzmanı" olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.