İmplant tedavi süresi nasıldır

İmplant tedavi süresi nasıldır

Diş implantları, diş eksikliklerinin telafisi amacıyla kullanılan, titanyumdan hazırlanmış suni diş kökleridir.Günümüzde en başarılı ve koruyucu tedavi alternatifi olarak kullanılmaktadır. Çene kemiğine lokal anestezi altında küçük bir operasyonla yerleştirilen implantlar, kemik ile hücresel düzeyde bağlantı kurarak vücudun bir parçası olur ve kemik-implant bağlantısı (3 ile 6 ay arasında) tamamlandıktan sonra üst yapı olarak da adlandırılan protez yapılır.

Eksik diş varlığında implant yapılmasına engel olacak bir sağlık durumu yoksa en doğru ve koruyucu yöntem implant yapılmasıdır.

İmplantlar, lokal anestezi altında çene kemiğinde uygun yerlere yerleştirilir. Operasyon sonrası bölgede hafif bir şişme olması doğal olmakla birlikte çoğu hastada implant tedavisi sonrası günlük yaşam kalitesi olumsuz etkilenmez ve ağır bir iyileşme süreci olmaz. Standart tedavi yönteminde implantlar iyileşme süresi boyunca dişetinin altında bekletilir ve süre tamamlanınca üzerlerine iyileşme başlığı adı verilen bir metal parça takılır. 7-10 gün arası bir sürenin ardından dişetleri protez yapılmasına hazır hale gelir ve implantların protez yapım aşamasına geçilir.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Dt. Kerem Turgut Atasoy

Dr. Dt. Kerem Turgut ATASOY, 1984 yılında doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini 2002 yılında Malatya Anadolu Lisesi'nde bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 2008 yılında tamamlayarak "Diş Hekimi" ünvanı almıştır. Ardından 2009-2015 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş Çene Cerrahisi Anabilim Dalı'nda eğitim görerek "Ağız, Diş, Çene Cerrahisi Uzmanı" olmuştur.

İmplant Uygulamaları, Çene Eklemi Tedavileri, Artrosentez,Gömülü Diş Çekimleri, Çene Kist ve Tümörleri, Apikal Rezeksiyon gibi alanlarda başarılı tedaviler uygulayan Dr. Dt. Kerem Turgut ATASOY,  kurucu ortağı olduğu Özel Klinik Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinde hastalarına hizmet vermektedir. 

Etiketler
İmplant başarısızlık
Uzm. Dr. Dt. Kerem Turgut Atasoy
Uzm. Dr. Dt. Kerem Turgut Atasoy
Bursa - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube