Ozon tedavisinde astım

Ozon tedavisinde astım

          Astım hastalığından dolayı oluşan nefes alıp verme zorluğu yaşayan hastanın kanında oksijen oranı düşer ve karbondioksit oranı artar. Ozon bu astım hastalarında enfeksiyon etkenlerini giderir ve bağışıklık sistemini güçlendir. Kana yüklenen oksijen ile vücutta tedavi mekanizması tetiklenir.

         Ozonun damar açıcı (vazodilatator) etkisi astım hastalarının rahatlamasına neden olur. Kanın artan oksijen taşıma kapasitesi dokularda gelişen oksijen azlığı (hipoksi) sorununu giderir. Ozonun akciğerlerdeki damar (endotel) hücreleri üzerindeki olumlu etkisi sonucu düz kaslar gevşer ve bronş spazmı çözülür. Bu da solunumun rahatlamasına yol açar. Ozon tedavisi sonucunda bu hastaların boğulma hissi, zor nefes alıp verme şikâyetleri hızla düzelmektedir.Ozon tedavisinin en olumlu yanlarından biri de kullanmak zorunda kalınan ilaçların dozunu da azalmaktır.

Bu makale 21 Ekim 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Ellialtıoğlu

Yard. Doç. Dr. Ayşegül ELLİALTIOĞLU, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1996 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı'nda tamamlamıştır.

Beşyüzevler Hayat Hastanesi, Galatasaray Spor Klünü, Esenler Hayat Hastanesi, Özel İstanbul Hospital, Özel Akgün Tem Hospital ,Özel Bilgi Üniversitesi öğretim görevlisi gibi bir çok kurumda görev almış olan Yard. Doç. Dr. Ayşegül ELLİALTIOĞLU, mesleki çalışmalarına İstanbul/Bakırköy'de bulunan Muayenehane & Ozon Sağlık Merkezi'nde devam etmektedir.

İnstagram : dr.aysegulellialtioglu

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
youtube
facebook
Etiketler
Astım
Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Ellialtıoğlu
Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Ellialtıoğlu
İstanbul - Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube