Obezite cerrahisinde başarının felsefesi

Obezite cerrahisinde başarının felsefesi

Obezite cerrahisine yaklaşım felsefemiz:

Obezite cerrahisi sonrası gerçek başarı, ideal kiloya ulaşabilmekten çok geri kalan yaşantıyı ideal kiloyu koruyarak geçirebilmektir. Böyle zor bir amaca ulaşmak için insan doğasına aykırı olan  kısıtlamanın yeterli olmayacağı hatta başarı oranını düşüreceği aşikardır.

Neden diyet önermiyoruz?

Hiç kimse obezite cerrahisi kararını kolay vermemektedir.

Hastalarımızın hepsi uzun ve yorucu diyet süreçlerinden geçmiş, çeşitli ilaçlar ve ürünler denemiş, akapunktur uygulamaları yaptırmış, kimi zaman başarılı olsa da en sonunda yorulmuş ve çok daha önemlisi kendine olan güveni kaybetmiş bireylerden oluşmaktadır.

Hastalarımızın hayat hikayelerinden ulaştığımız sonuç; klasik yöntemlerin insan doğasına aykırılığı nedeniyle asla başarıya ulaşamayacağı yönündedir. 

Bu noktada birçok meslektaşımdan daha farklı düşünmekte ve hastalarıma herhangi bir diyet programı önermemekteyim.

Hastalarımıza kazandırmak istediğimiz bakış açısı nedir?

Hastalarımıza; diyet ya da kısıtlayıcı önerilerde bulunmak yerine, özgürce bir yaşama uzanan yeni serüvenlerinde beslenme tarzlarını düzenleyerek sağlıklı ve dengeli yeme alışkanlıkları geliştirmelerini teşvik etmekteyim. Bu noktada onları pasifize eden karışık önerilerde bulunmadan yeni hayat tarzlarını kendilerine uyar şekilde içselleştirip, hazmetmelerini istemekte ve bu süreçte her an yanlarında yer almaktayım.

Unutmamak gerekir ki; en iyi öneri değil, uygulanabilecek kadar basit ve sürdürülebilecek kadar keyifli olan öneriler kalıcı olacak ve hazmedilecektir.

Ben; hayat tarzı haline getirilmeyen hiçbir davranışın uzun dönemde etkili olmayacağını anlıyor olmamızın bu ameliyattan sonra kalıcı başarının sırrı olduğu kanaatindeyim.

Peki bizim hastalarımızdan beklentimiz nedir?

Her öğünde eskiden yediğinin dörtte biri miktarda yemek yemek

Günde 3 öğün yemek yemek (ara öğün alımını önermemekteyiz)

Tüm gıdaları; çok küçük lokmalar halinde alıp, yavaşça ve çok çiğneyerek yemek

Taze meyve, taze sebze ve protein içeren gıdalar tüketmeye özen göstermek

Ömür boyu günde bir tane multivitamin kullanmak

ALINAN GIDALARIN TEMEL OLARAK SAĞLIKLI BESİNLERDEN OLUŞMASI KAYDI İLE HASTALARIMIZIN İSTEDİKLERİ TÜM GIDALARDAN AZ MİKTARDA ALMASINI ISRARLA ÖNERMEKTEYİZ.

HER İSTEDİĞİNDEN AZ VE KONTROLLÜ MİKTARDA YİYEN SAĞLIKLI VE BİLİNÇLİ İNSANLARDAN OLUŞAN GENİŞ BİR AİLE HEDEFLEMEKTEYİZ

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Recep Aktimur

Prof. Dr. Recep AKTİMUR Kimdir? 3300' den fazla başarılı obezite cerrahisi (tüp mide ve gastrik bypass) ve diyabet cerrahisi ameliyatı ile yıllardır hastalarıma özel bir yaklaşım sunuyorum.

Uyguladığım hasta konfor programı ile daha hızlı ve konforlu şekilde normal hayatınıza dönüyorken, tüm hastalarımla bizzat iletişimimi sürdürerek sizlere hiç yalnız kalmayacağınız bir destek sağlıyorum.

Aynı zamanda ileri laparoskopi yöntemleri ile kapalı kanser ameliyatlarını uzun süredir başarı ile yapıyorum. Hastalarım 1 Haziran 2017’den bu yana Samsun LIV Hastanesinde bana ulaşıyorlar.

 

Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Derneğinin Genel Sekreterliği görevini yürütüyorum.

Etiketler
Obezite tedavisi
Prof. Dr. Recep Aktimur
Prof. Dr. Recep Aktimur
Samsun - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube