Neden porselen lamina?

Neden porselen lamina?

Günümüzde beklentilerin yükselmesiyle beraber estetik artık bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bireyler, estetik talepleri karşılanırken doğallıktan da ödün vermek istememektedirler. Bu noktada diş estetiği de ön plana çıkmaktadır.
Porselen laminalar dişlere yapıştırılan,  kalınlıkları en fazla 1mm olan porselen yapraklardır.  Bu işlem için dişlerin ön yüzlerinden az miktarda törpüleme yapılır. Bazı vakalarda ise duruma göre dişte hiçbir aşındırma yapılmadan da bu uygulamayı gerçekleştirmek  mümkün olmaktadır. Laminalar  ince oldukları için ışık geçirgenlikleri mükemmeldir. Porselen lamina yapılmış dişleri doğal dişlerden ayırt etmek oldukça güçtür. Hastanın yüz şekline ve fiziksel özelliklerine göre istenilen boyda, şekilde ve renkte hazırlanmaları  mümkün olduğu için beklenen estetiği yakalama başarısı da yüksek olmaktadır. Dişlerdeki görüntü ve şekil değişimini sağlamakla beraber, diş ve dudak oranlarını da idealize ederek estetik düzeyini arttırmaktadır.
Porselen laminaların en büyük avantajlarından biri de sigara, çay, kahve gibi boyar maddelere maruz kaldıklarında dahi renk değiştirmemeleridir.  Gelişen teknolojiyle bağıntılı olarak tedavi süresi çok kısalmıştır. Artık bireyler  2-3 gün içerisinde yeni gülüşlere sahip olabilmektedir.
Porselen uygulama  yapılmış dişlerde dikkat edilmesi gereken en önemli husus dişeti ile porselenin uyumudur. Bu uyumda meydana gelen en ufak problemde dişetlerinde kanamalı ve şiş bir görüntü ortaya çıkmaktadır. Hatta zaman zaman koyu renkte yansımalar da meydana gelebilmektedir. Bu durum da yapılan işe gölge düşürecektir.
Porselen lamina uygulamaları yüksek teknik hassasiyet gerektiren bir tedavi şekli olmakla beraber, doğru hazırlanmış bir dişe uygulanan porselen lamina ile dişetinin uyumu optimum seviyede olur.  Porselen lamina diş ile dişetinin doğru uyumu uzun dönemde, yapılan estetik uygulamanın başarısını arttırır.
                                                                                                          
  

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Dt. Tülin Ulu Sever

Uzm. Dr. Dt. Tülin ULU SEVER, 1975 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde 1998 yılında tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. Hemen ardından İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hastalıkları ve Tedavisi Anabilim Dalı'nda doktora eğitimime başlamış ve 2005 yılında "Beyazlatma maddelerinin diş minesinin remineralizasyon kapasitesine etkisi" başlıklı doktora tezi ile doktora derecesini ve Dr. Med. Dent. unvanı almıştır. 2003 yılında Almanya Konstanz'da bulunan Dentsply firmasının Araştırma - Geliştirme Bölümü'nde dişhekimliği materyalleri üzerine çeşitli çalışmalar yapmış olan Uzm. Dr. Dt. Tülin ULU SEVER, 2006 yılından beri Udent Diş Kliniği'nde Uzman Diş Hekimi olarak mesleki çalışmlarını sürdürmektedir. Arıca kendisi iyi derecede İngilizce, orta derecede Almanca ...

Etiketler
Porselen lamine nasıl yapılır
Uzm. Dr. Dt. Tülin Ulu Sever
Uzm. Dr. Dt. Tülin Ulu Sever
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube