Miyom Ameliyatı – Miyom Tedavisi

Prof. Dr. Mert Göl
Prof. Dr. Mert Göl
11 Ocak 2021233 görüntülenme
Randevu Al
Miyom Ameliyatı – Miyom Tedavisi

Miyom kadınlarda %30 oranında görülen, basit operasyon sonucu rahimden belirli teknikler kullanılarak operasyon ile alınan bir sorundur. Yaygın olan bu sorunda her hastadan miyom alınmaz. Hastaya yapılan tetkikler sonrasında ilaçlı tedavi ya da operasyon tedavisine karar verilir. Ameliyat açık ya da kapalı olarak miyom ameliyat operasyon tekniği ile Doktor Mert Göl gibi başarılı cerrahlar tarafından gerçekleştirilir.

Miyom Çeşitleri

Miyomların çeşitleri kritik bölgelerde bulunması açısından, miyom üreme kapasitesine göre farklı sorunlar oluşturur. Miyomlar kısırlık, doğum zorluğuna ve gebelik zamanı bebek ölümlerine sebep olabilmektedir. Bu nedenle doğru zamanda yapılacak olan miyom ameliyatı oldukça önemlidir.

Miyom çeşitleri;

İntramural miyomlar

Submuköz miyomlar

Subseröz miyomlar

Servikal miyomlar

Bu miyom çeşitleri arasında intramural miyomlar, en yaygın olanıdır. Submuköz miyom rahmin iç kısmında bulunur. Subseröz miyomlara ender rastlanır. Üreme sürecine en az zarar veren miyom çeşididir.

Miyomların Oluşma Nedenleri

Zararsız, çoğu zaman alınmasına dahi gerek duyulmayan miyomlar, rahim içinde veya dışında görülebilir. Her 4 kadından 1’inde görülen miyomlar olağan karşılanması gereken bir durumdur. Miyomların bu denli fazla ve her genetiği farklı kadında görülme olasılığına karşın nedenleri çok fazla bilinmiyor. Genetik olarak aile içinde olan miyom vakasının kişiyi etkilemiş olma olasılığı %60 üzerinde büyük bir orandır. Miyomlar ne kadar zararsız olsa da risk grubunda olan hastaların muayene olması faydalıdır.

Etiketler

Miyom tedavisiMiyom ile kist arasındaki farkMiyom nedirMiyom ameliyatıMiyom çeşitleriMiyom

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Mert Göl

Prof. Dr. Mert Göl

Prof. Dr Mert GÖL ; mesleki hayatına hem İstanbul hem de İzmir de devam etmektedir.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.