Miyom ameliyatı – miyom tedavisi

Miyom ameliyatı – miyom tedavisi

Miyom kadınlarda %30 oranında görülen, basit operasyon sonucu rahimden belirli teknikler kullanılarak operasyon ile alınan bir sorundur. Yaygın olan bu sorunda her hastadan miyom alınmaz. Hastaya yapılan tetkikler sonrasında ilaçlı tedavi ya da operasyon tedavisine karar verilir. Ameliyat açık ya da kapalı olarak miyom ameliyat operasyon tekniği ile Doktor Mert Göl gibi başarılı cerrahlar tarafından gerçekleştirilir.

Miyom Çeşitleri

Miyomların çeşitleri kritik bölgelerde bulunması açısından, miyom üreme kapasitesine göre farklı sorunlar oluşturur. Miyomlar kısırlık, doğum zorluğuna ve gebelik zamanı bebek ölümlerine sebep olabilmektedir. Bu nedenle doğru zamanda yapılacak olan miyom ameliyatı oldukça önemlidir.

Miyom çeşitleri;

İntramural miyomlar

Submuköz miyomlar

Subseröz miyomlar

Servikal miyomlar

Bu miyom çeşitleri arasında intramural miyomlar, en yaygın olanıdır. Submuköz miyom rahmin iç kısmında bulunur. Subseröz miyomlara ender rastlanır. Üreme sürecine en az zarar veren miyom çeşididir.

Miyomların Oluşma Nedenleri

Zararsız, çoğu zaman alınmasına dahi gerek duyulmayan miyomlar, rahim içinde veya dışında görülebilir. Her 4 kadından 1’inde görülen miyomlar olağan karşılanması gereken bir durumdur. Miyomların bu denli fazla ve her genetiği farklı kadında görülme olasılığına karşın nedenleri çok fazla bilinmiyor. Genetik olarak aile içinde olan miyom vakasının kişiyi etkilemiş olma olasılığı %60 üzerinde büyük bir orandır. Miyomlar ne kadar zararsız olsa da risk grubunda olan hastaların muayene olması faydalıdır.

Bu makale 12 Ocak 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Mert Göl

Prof. Dr Mert GÖL ; mesleki hayatına hem İstanbul hem de İzmir de devam etmektedir. İstanbul’da BHT CLINIC İstanbul Tema Hastanesi hemde İzmir’de de özel muayenehanesinde hastalarını değerlendirmektedir, Ameliyatlarını da İzmir’deki tüm hastanelerde gerçekleştirebilmektedir. 1 Aralık 1971 tarihinde doğan Prof. Dr. Mert GÖL, ilk ve ortaokul eğitimini İzmir’de tamamladı. 1996 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra tıpta uzmanlık sınavında Türkiye’de derece yapıp en yüksek puanla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünü kazandı. 2001 yılında uzman olduktan sonra Atatürk Eğitim ve Araştırma hastanesinde Başasistanlık, sonrasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Bu sırada TUBİTAK bursu kazanarak Almanya’da ...

Etiketler
Miyom tedavisi
Prof. Dr. Mert Göl
Prof. Dr. Mert Göl
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube