Mide by-bass Ameliyatı

Dr. Öğr. Üyesi Başar Aksoy
Dr. Öğr. Üyesi Başar Aksoy
8 Haziran 2016173 görüntülenme
Randevu Al
Mide by-bass Ameliyatı

Gastrik bypass ameliyatlarında midenin büyük bir bölümü bypass edilerek küçük hacimli (yaklaşık 30-50 cc) bir mide bölümü hazırlanarak ince bağırsaklara dikilir. Bu ameliyatta hem diğer obezite cerrahisi ameliyatlarında olduğu gibi mide hacminin küçültülmesi hem de bağırsakların bir bölümünün devre dışı bırakılarak, tüketilen yiyeceklerin bir kısmının emilmeden atılması hedeflenir. Böylece hastalar hem daha az gıdayla doyar, hem de aldıkları gıdanın bir kısmı emilir. 

Nasıl uygulanıyor?
Gastrik bypass cerrahisi de diğer obezite ameliyatları gibi genellikle laparoskopik yöntemle yapılır. Karın bölgesine açılan küçük kesilerden girilerek ameliyat gerçekleştirilir. Böylece hasta, ameliyat sonrasında gelişebilecek olası yara enfeksiyonu ve fıtık gibi risklerden de büyük ölçüde korunmuş olur.

Gastrik bypass ameliyatları için robotik cerrahi yöntemi de kullanılmaktadır. 

Ameliyattan sonraki dönem…
Cerrahiden sonra, küçük miktarlarda gıda alınmasıyla hastalar kolayca doygunluk hissedebilir ve bir süre sonra bu tokluk iştah kaybına dönüşmektedir. Total gıda alımı anlamlı şekilde azalır. Yeni oluşturulan midenin küçülmüş boyutuna ve azalmış gıda emilimine bağlı olarak, gerekli vitamin ve mineral desteklerin kullanımı için cerrahın ve diyetisyenlerin talimatlarının izlenmesi gerekir. Böylece hasta vitamin ve mineral kaybı yaşamadan kilo verebilir.

Hastalar ameliyattan üç veya dört gün sonra evlerine gönderilir.

Etiketler

Gastrik bypass ameliyatlarıMide by-bass ameliyatı nedirMide by-bass ameliyatı nasıl yapılırMide by-bass ameliyatında robotik cerrahiMide by-bass ameliyatı sonrası dönemMide by-bass ameliyatı hakkındaGastrik bypass ameliyatları nasıl yapılır

Yazar Hakkında

Dr. Öğr. Üyesi Başar Aksoy

Dr. Öğr. Üyesi Başar Aksoy

Yrd. Doç. Dr. Başar AKSOY, 1980 yılında Gaziantep'te doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerini Gaziantep'te bitirdikten sonra 1997 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 2003 yılında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 2005-2011 yılları arasında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapmış ve Genel Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.