Mide Bandı Ameliyatı

Dr. Öğr. Üyesi Başar Aksoy
Dr. Öğr. Üyesi Başar Aksoy
8 Haziran 2016126 görüntülenme
Randevu Al
Mide Bandı Ameliyatı

Halk arasında ‘mide kelepçesi’ olarak da bilinen ayarlanabilir silikon gastrik band metodunda, yemek borusu ile midenin birleştiği noktanın hemen altına, midenin çevresine bir band yerleştirilir. Böylece mide hacmi küçültülmüş olur. Bandın iç çeperi, uzunlamasına bir balon, ya da bisiklet lastiğine benzetilebilir. Bu balon ince bir tüp aracılığı ile deri altına yerleştirilen bir porta bağlanır. Band ameliyat sonrası yaklaşık 1 ay sonra cilt altındaki porttan serum enjeksiyonları ile kademeli olarak şişirilir. Bu sayede ameliyattan sonra mide geçişinin boyutu basit bir müdahale ile değiştirilebilir. Bu yöntemle hastanın çok az miktarda gıda tüketerek kendisini tok hissetmesi amaçlanır.

Nasıl uygulanır? 
Mide bandı için çoğu hastada laparoskopik yöntemler kullanılır. Ameliyat küçük kesiler aracılığıyla yapıldığı için hastaların çoğu, genellikle çok kısa sürede günlük hayatına dönebilmektedir.

Ameliyat sonrası dönem 
Bu ameliyatla hasta, ameliyat sonrası 18-24 ay içerisinde kilo fazlasının yüzde 60-80’ini kaybeder. Bu hastalarda bandda sorun olmadığı takdirde tekrar kilo alma riski yoktur

Etiketler

Mide bandı ameliyatı nasıl yapılırMide bandı ameliyatı sonrasıMide kelepçesi ile obezite tedavisiMide kelepçesi nasıl takılırMide kelepçesi nasıl uygulanırMide bandı ameliyatı nedirMide bandı ameliyatı öncesi

Yazar Hakkında

Dr. Öğr. Üyesi Başar Aksoy

Dr. Öğr. Üyesi Başar Aksoy

Yrd. Doç. Dr. Başar AKSOY, 1980 yılında Gaziantep'te doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerini Gaziantep'te bitirdikten sonra 1997 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 2003 yılında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 2005-2011 yılları arasında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapmış ve Genel Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.