Meme dikleştirme

Meme dikleştirme

Her kadın, estetik olarak güzel görünümlü memelere sahip olmak ister. Ancak ya doğuştan az gelişme sonucu yada doğum sonrasında meme bezindeki hacim kaybı soucu üzerindeki deri de bol kalınca sarkık bir meme görüntüsü ortaya çıkar. Hacmini ve diri görünümünü kaybetmiş sarkık memelerin görünümünü meme dikleştirme ameliyatı ile güzelleştirmek mümkündür. Yeterli bir hacme sahip olmayan sarkık memeler için tek başına dikleştirme ameliyatlı yeterli olmayabilir. Meme dikleştirme ameliyatı sadece memeyi şekillendirici, sarkıklığı giderici bir girişimdir, memeye hacim kazandırmaz. Bu gibi olgularda, ameliyata ek olarak, hacim kazandırmaya yönelik meme protezi uygulaması ile normal dolgunluk da sağlanmış olur.
Ameliyatın tekniği memelerin sarkıklık derecesine göre değişmektedir. Hafif sarkıklığı olan olgularda meme başı normal pozisyonuna taşınır ve çevresindeki bollaşmış olan fazla deri çıkarılır. Bu teknik uygulandığında meme başı çevresinde renkli kısım sınırında dikkat çekmeyen halka şeklinde bir ameliyat izi oluşur.
Sarkıklık fazla ise ayrıca memenin alt yarısından da bollaşmış derinin çıkarılması gerekir. Bu durumda memenin başının çevresindeki ameliyat izine ek olarak meme başından alt çizgiye doğru dikey olarak uzanan bir iz daha oluşur. Bu uygulamalar ile meme daha dik ve diri bir görünüm kazanır. Aynı girişim sırasında memeye dolgunluk kazandırmak için meme protezleri de yerleştirilebilir.
Deri, meme dokusundan ayrılıdıktan sonra dikleştirilerek şekil verilir. Duyusuna ve süt kanallarına zarar vermeden merkezden beslenen koni şeklinde meme dokusu yeniden oluşturulur .Deri ise bu şeklin üzerinde örtü gibidir. Dikiş hattına yüklenmeden toparlanır, ince bir çizgi şeklinde iz kalır.
Ameliyatta uygulanan tekniğe bağlı olmaksızın açık tenli ve yara iyileşme fizyolojisi normal olan kişilerde, kalan ameliyat izleri çok belirgin değildir. Ancak izlerin belirginliği yine de kişinin yaşına ve derisinin yapısal özelliklerine göre değişebilir.
Ameliyat , hastane ortamında, genel anestezi altında yapılır, ortalama süresi iki, üç saatir ve hastanede kalış süresi bir gündür. Ağrılı bir ameliyat değildir ancak memelerde bir kaç hafta süren ödem (şişlik) olabilir. Ameliyat izleri aylar içinde yavaş yavaş azalmaya başlayacaktır. Memenin tam şeklini alması ve yara izlerinin azalması için üç-altı ay gereklidir.Meme dikleştirme ameliyatı ile oluşturulan daha dik, diri ve dolgun bir göğüs şekli ile kendinize olan güveniniz de artacaktır.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Zekeriya  Kul

Etiketler
Meme dikleştirme ne demektir
Op. Dr. Zekeriya  Kul
Op. Dr. Zekeriya Kul
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube