Meme büyütme ve emzirme

Meme büyütme ve emzirme

Meme büyütme sonrası emzirmek mümkün mü?

Meme büyütme emzirmeyi etkiler mi? Meme büyütme sonrasında gebe kalınabilir mi?

Meme büyütmede süt bezleri zarar görür mü?

Meme büyütme işlemi sırasında süt bezleri zarar görmez , bu nedenle emzirme işlevi devam eder. Emzirme kişinin yapısı, hormonları,gebelik süreci ve beslenmeyle değişkenlik gösteren bir süreçtir. Meme büyütme uygulanıp emzirme problemi yaşayan kişiler vardır ancak bunlar meme protezi konulmasa da emzirme sorunları yaşaması muhtemel bireylerdir.

Yapılan çalışmalarda meme protezi konulan ve konulmayan gruplar karşılaştırıldığında emzirme oranları açısından bir fark bulunamamıştır. Yani meme büyütme uygulanan kişilerde emzirememe riski normal meme büyütme uygulanmayan kişilerle aynıdır.

Meme büyütme sonrası gebelik, kilo alımı, emzirme sonrasında kilo verme tüm vücutta olduğu gibi meme bölgesinde de değişikliklere yol açabilir. O nedenle eğer kişi yakın zamanda gebelik düşünüyorsa meme büyütme işlemini gebelik sonrası döneme erteleyebilir.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Nurgül Altuntaş

Op. Dr. Nurgül ALTUNTAŞ, 1982 yılında Trabzon’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2005 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 2011 yılında “Yanak defektlerinin onarımı” başlıklı tezi ile Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında 2012 yılında İzmit Seka Devlet Hastanesi'ne atanmış, 2014 yılına kadar burada görev yapmış olan Op. Dr. Nurgül ALTUNTAŞ, 2015 yılından beri mesleki çalışmalarına kendisine ait Op. Dr. Nurgül ALTUNTAŞ Muayenehanesi'nde devam etmektedir. Ayrıca kendisi evli ve 2 çocuk annesidir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Meme büyütme operasyonu
Op. Dr. Nurgül Altuntaş
Op. Dr. Nurgül Altuntaş
Kocaeli - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube