Meme büyütme ameliyatları

Meme büyütme ameliyatları

Memenin en sık yapılan ameliyatı olan büyütme ameliyatları aynı zamanda Plastik Cerrahinin en sık operasyonlarındandır. Özellikle az gelişmiş veya doğum sonrası hacim kaybetmiş memelerin düzeltilmesi için uygulanır. Memenin dik,dolgun ve simetrik olmasını sağlayan bu ameliyat, meme içinde açılan boşluğa silikon protez yerleştirilmesi ile gerçekleştirilir. Protezin şekil, içerik ve dış yüzey kaplamasına göre bir çok ticari formu üretilmiştir. Protez için açılacak boşluk meme altından, meme başı etrafından ve koltuk altında girilerek yapılabilir. Ameliyat öncesi ölçümler ve fotoğraflamalar sonucu size en uygun proteze beraber karar verip sipariş edilir. Yara iyileşmesini ve anestezi konforunu bozduğu için ameliyattan bir hafta önce sigara içilmemelidir.
Meme büyütme ameliyatı ortalama 1 saat sürer. Genel anestezi ile yapılır. Kendinizi iyi hissettiğinizde hastaneden ayrılmanıza izin verilir. Ameliyat sonrası ikinci gün göğüs pansumanı açılıp cerrahi sütyen giydirilir. Pansuman ve dikiş alma derdi yoktur. On gün sonra memenize nasıl masaj yapacağınız tarif edilir. Ameliyat sonrası 6. ay ve 1. sene sonunda çekilen fotoğraflar ile değişim gözlenir.
Meme büyütme ameliyatı geçiren kişiler, ileride bebek sahibi olabilir ve bebeklerini emzirebilirler. Kullanılan protez süt içeriğini ve akışını etkilemez, meme kanserine sebep olmaz.. Ömür boyu kullanılabilir.  

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mehmet Çifci

Op.Dr. Mehmet ÇİFCİ, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak Plastik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Op.Dr. Mehmet ÇİFCİ, İstanbul Sultangazi'de bulunan Özel Bahat Hospıtal'da hastalarına hizmet vermektedir.

Etiketler
Koltuk altı
Op. Dr. Mehmet Çifci
Op. Dr. Mehmet Çifci
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube