Masseter botoksu

Masseter botoksu

Günümüz şartlarında strese bağlı olarak bruksizm olarak adlandırılan diş sıkma ve gıcırdatma. Oldukça yaygın bir problem haline gelmiştir. Diş sıkma kuvvetiyle beraber yanağımızdaki çiğneme kası fazla çalışır. Bunun sonucunda aynı sporcuların kol çalışmasına bağlı kol kaslarının şişmesi gibi yanakta bulunan Masseter isimli kasın da hacmi artar ve yüz kare bir şekil alır. Masseter kasına botoks enjeksiyonu ile kasın faaliyetinni kısıtlanması amaçlanır ve bunun sonucunda kas hacmi azalır. Bu uygulama sayesinde hem diş sıkma problemi kontrol altına alınmakta hem de kasların gevşemesi sonucu yüz üçgen forma dönüşmektedir. Oldukça basit ve acısız bu uygulama estetik ve fonksiyonel olarak oldukça başarılı sonuçlar vermektedir.
İlk enjeksiyondan 6 ay sonra 2. Uygulama genellikle gerekmekte ve tedavi 3. enjeksiyondan sonra kasların da adaptasyonu ile birlikte tamamlanmaktadır. Eğer bireyde eklem rahatsızlığı da mevcutsa botoks uygulaması tek başına yeterli gelmeyip gece plağı ile kombinlemek gerekebilir.

Bu makale 21 Ağustos 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Yağmur Çömlekçioğlu

Dt. Yağmur Çömlekçioğlu, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır ve akademik eğitimine İstanbul Üniversitesi Ağız,Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı'nda devam etmektedir.

Bir çok kongre ve eğitimlere katılarak kendisi geliştiren Dt. Yağmur Çömlekçioğlu, mesleki çalışmarına İstanbul Bahçelievler'de bulunan İmpland Diş Polikliniği 'nde devam etmektedir.

 

Yazarı sosyal medya'da takip edin
whatsapp
Etiketler
Botoks uygulaması
Dt. Yağmur Çömlekçioğlu
Dt. Yağmur Çömlekçioğlu
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube