Doktorsitesi.com

Kontrolcü Kimlikler

Aile Danışmanı Nurgül Arslan
Aile Danışmanı Nurgül Arslan
17 Temmuz 202527 görüntülenme
Randevu Al
Eşini, çocuğunu, arkadaşını, anneni, babanı, kardeşini kontrol etmekten bıkmadın mı? Bunlara kafa yorup kendi hayatını teğet geçmekte olduğunu fark etmiyor musun? Senin sadece değiştirip, kontrol edebileceğin, senin duyguların, senin, fikirlerin, senin düşüncelerin ve senin eylemlerin... Diğerleri beyhude çabadan başka bir şey değil. Hem kendini hem çevredekileri üzmek ve yormak dışında sana katkısı ne? Hiç düşündün mü ? Neden başkalarını değiştirmeye, dönüştürmeye çalışıyorsun? Kendi hayatın bu kadar mı değersiz? Hayır elbette değil. Bu senin istemeden içine düştüğün bir cehennem. Kendi varlığını devam ettirebilmek için bulduğun bir sistem, savunma mekanizması. Peki bu sistemi sen isteyerek mi seçtin? Hayır tam olarak bilincinde ve senin elinde değil elbette. İçindeki bütünlüğü korumaya yarıyor. Senin depresyona girmeni, panik atak olmanı ve hatta delirmeni engellemeye çalışıyor. Kendi içine gitmek o kadar zor ki, senin için...
Kontrolcü Kimlikler

Ne zaman içindeki acıyı tetikleyen birileri olsa, içsel alarmın çalmaya başlıyor. Korkuyorsun duygularından, korkuyorsun benliğinin zayıf ve karanlık yanlarından, korkuyorsun sana dayatılan, hayatı görmekten. Korkuyorsun tutunduğun ağaç dallarının kırılmasından.... O ağaç dalları seni koruyor görünür de... Ama o kadar kritik yerlerinden çıkan bu uzantılar, bu dallar gövdenin gelişimini, gökyüzüne, ufka doğru yükselmeni de engelliyor. Güneşin ışığından, köklerindeki sulardan da en çok o çarpık dallar faydalanıyor. Yani yaşam enerjini de tüketiyor. Eğer istersen değiştirebileceğin tek yer burası, diğer ağaçlar değil. Senin güneşine de, köklerindeki o suyu da engelleyen senin üstündeki o çarpık dallar. Budamalısın mesela bunları. Eğer istersen kendi hapishanenden kurtulabilirsin.

Nasıl mı yapacaksın? Profesyonel bir yardım alabilirsin. Bununla beraber yoga meditasyon, kendini anlama yolculuğuna katkısı olabilecek kitaplar okuyup, sadece kendi üstüne düşünebilirsin. O kişileri aptal, geri zekalı, değersiz bulman veya öfkelenmen üzülmen, aşağılaman da seninle ilgili? Herkesin eksileri var bir senin mi yok? Kendini sonsuza kadar da kandırmayı seçebilirsin. Hayat senin hayatın. Türlü hastalıklar ile uğraşarak, insan ilişkilerinde sürekli bir problem yaşayarak, kaygılanarak, paranoyalar geliştirerek, depresyona girerek, hayattan zevk alamayarak vs.

İnsanın kendisini tanıması en büyük gücüdür. Hayatı özgürce tat alarak, işlevsel yaşam amaçları edinerek, fiziksel sağlığımızı da korumak hepsi bir bütün ve insan ne kadar ruhundaki parçaları tamir edebilirse o oranda sağlıklı bir bütünlük yakalayacaktır.

Sevgilerimle...

Yazar Hakkında

Aile Danışmanı Nurgül Arslan

Aile Danışmanı Nurgül Arslan

02.03.1981'de Kütahya'da doğan Nurgül Arslan, karmaşık aile sistemleri içinde büyüdü. Anne tarafı Yunanistan ve Bulgaristan sınırından Türkiye'ye göç etmiş, dedesi ise evlatlık verilmiş. Baba tarafı feodal ve ataerkil bir yapıya sahip olan Arslan, bu iki sistemin harmonisi ile ailesinin erkek olarak beklediği ikinci kız olarak dünyaya geldi.

Lisede kitap okuma alışkanlığı geliştiren Arslan, felsefe ve psikolojiye ilgi duydu. Davranış Bilimleri ve Sosyoloji lisanslarını tamamladıktan sonra, 16 yıldır bireysel ve aile danışmanı olarak çalışmaktadır. CİSED'den Cinsel Terapi, Psikoterapi Enstitüsü'nden Bütüncül Psikoterapi ve Davranış Bilimleri Enstitüsü'nden EMDR eğitimi alan Arslan, şu anda Mudanya Üniversitesi'nde Psikoloji yüksek lisansına devam etmektedir. Ayrıca, sanat terapisi ve aile sistemleri üzerine de çalışmalar yapmaktadır.

Bireysel ve cinsel danışmanlığın yanı sıra, grup danışmanlığı ve aile dizimi çalışmaları da yürüten Arslan, grup terapilerinin bireysel terapilere kıyasla maliyet açısından avantajlı ve etkileşim açısından güçlü olduğunu vurgulamaktadır. Kendini anlayan ve geliştiren bir bireyin, başkalarını da doğru şekilde anlayabileceğine inanmaktadır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.