Kimyasal yolla genital beyazlatma nedir? (what is genital bleaching by chemical means?)

Kimyasal yolla genital beyazlatma nedir? (what is genital bleaching by chemical means?)

Kimyasal Yolla Genital Beyazlatma Nedir?

What is Genital Bleaching by Chemical Means?

Genital bölge dokusunun östrojen hormonu duyarlı olmasından dolayı özellikle gebelik, doğum kontrol hapı kullanımı, güneşlenme, yaşlanma, hormonal bozukluk ve lazer /ağda/ jilet kullanımı gibi dış etmenlerin etkisiyle bu alanın rengi koyulaşır. Genital bölgenin renginden ve görüntüsünde rahatsızolma, cinsel ilişki sırasında utanma ve öz güven kaybına sebep olur.

Since the genital region is estrogen-sensitive, it becomes darker due to external factors such as pregnancy, use of birth-control pills, sunbathing, aging, hormonal disorder, and use of laser/wax/razor. This causes feeling uncomfortable with the color and appearance of the genital region, feeling ashamed during sexual intercourse, and loss of self-confidence.

Genital Yaşlanma

Genital Aging

Yaşlanma, menopoz, çok doğum yapmış olmak, doğum travmaları, aşırı kilo alma, aşırı kilo verme, sigara, hormonal bozukluklar ve genetik faktörler vajinanın dış dudaklarının (Vajinanın Büyük Dudaklarının & Labia Majora) içlerinin boşalması, zayıflamasına ve sarkmasına sebep olabilir. Yaşlanmayla beraber cilt elastikiyetini kaybeder. Aynı zamanda doğal kollajeninin ve yağının azalması ile vajinal dudaklar yerçekimi ile aşağı doğru gevşemeye başlar. Kilo alıp verme, hamilelik ve normal doğum gibi sebepler vajinal kasları esnetir ve zayıflatır.

Aging, menopause, multiparity, delivery traumas, excessive weight gain, excessive weight loss, smoking, hormonal disorders, and genetic factors may cause deflation, weakening, and prolapse of labia majora. With aging, the skin loses its elasticity. Additionally, due to decrease in their natural collagen and fat, the labia majora begin to become loose under the influence of gravity. The reasons like weight gain and loss, pregnancy, and normal delivery stretch and weaken the vaginal muscles.

Genital bölge dokusunun östrojen hormonu duyarlı olmasından dolayı özellikle gebelik, doğum kontrol hapı kullanımı, güneşlenme, yaşlanma, hormonal bozukluk ve lazer/ ağda/ jilet kullanı mı gibi dış etmenlerin etkisiyle bu alanın rengi koyulaşır. Genital bölgenin renginden ve görüntüsünde rahatsız olma, cinsel ilişki sırasında utanma ve özgüven kaybına sebep olur.

Since the genital region is estrogen-sensitive, it becomes darker due to external factors such as pregnancy, use of birth-control pills, sunbathing, aging, hormonal disorder, and use of laser/wax/razor. This causes feeling uncomfortable with the color and appearance of the genital region, feeling ashamed during sexual intercourse, and loss of self-confidence.

Kimyasal Yolla Genital Beyazlatma Nedir?

What is Genital Bleaching by Chemical Means?

Bir takım özel solüsyonların cilt üzerine uygulanmasıyla sağlıklı bir derinin ortaya çıkmasını hedefleyen beyazlatma yöntemidir. Bu yöntem üst cilt tabakasında mekanik bir soyulma olmadan enzimler yardımıyla akıllı peeling uygulamasıdır.

It is a bleaching method targeting the emergence of healthy skin in consequence of applying a number of special solutions on the skin. This is a smart peeling method applied with the help of enzymes without mechanical peeling of epidermis.

Endikasyonları Nelerdir?

What are the Indications?

Vulva Gevşekliği

Perianal Gevşeklik (MakatÇevresinde)

Atravmatik Biyocanlandırma

Beyazlatma

KasıkBölgesi

MonsPubis(VenüsTepesi)

Dış Dudaklar (Vajinanın Büyük Dudaklarının & LabiaMajora)

Perianal Bölge (Makat Çevresinde)

Koltuk Altı

Dizler ve Dirsekler

MemeUcu

Vulvar Laxity

Perianal Laxity

Atraumatic Biorevitalization

Bleaching

Inguinal Region

Mons Pubis (Mons Venus)

Labia Majora

Perianal Region

Armpit

Knees and Elbows

Nipple

 

Sıkılaştırma

Kasık Bölgesindeki Sarkma-Gevşeklik

MonsPubis(Venüs Tepesi)

Dış Dudaklar (Vajinanın Büyük Dudaklarının & LabiaMajora)

Perianal Bölge (Makat Çevresinde)

Dizler ve Dirseklerdeki Çatlaklar

Firming

Inguinal Prolapse-Looseness

Mons Pubis (Mons Venus)

Labia Majora

Perianal Region

Cracks on Knees and Elbows

Avantajları Nelerdir?

Kolay ve ÇabukUygulama

Sıkılaştırma

Renk Açma ve Canlandırma

Tüylenmede Azalma

Enjeksiyon Gerektirmez

İlk Seansta Dahi Gözle Görünür Etki

What are the Advantages?

Easy and Fast Application

Firming

Bleaching and Revitalization

Reduced Hairing

No Need for Injection

Noticeable Effect even at the First Session

Kimyasal Beyazlatmada kullanılan Solüsyonlarda Neler Var ?İçerikleri Nelerdir?

KLORASETİKASİT (MONOKLORİKASİT-MCA)

KOJİKASİT

ÜREPEROKSİT

GLUTATYON

BISOBOLOL

RETINOL

PAPAIN

MEYANKÖKÜ

RUCINOL

MORUSALBA (BEYAZDUT)

SEAWEED (DENİZYOSUNU)

What are the ingredients of Solutions used in Chemical Bleaching?

CHLOROACETIC ACID (MONOCHLOROACETIC ACID-MCA)

KOJIC ACID

UREA PEROXIDE

GLUTATHIONE

BISABOLOL

RETINOL

PAPAIN

LICORICE

RUCINOL

MORUS ALBA

SEAWEED

Kloroasetikasit

MCA(Monoklorikasit/Klorasetikasit): Çok agresif olmayan ama cilt kararmalarında oldukça etkili asetikasit türevidir. Belirli bir miktar Ureaperoksit ile karıştırıldığında asidik özellikleri azalır ve kalıcılığı artar. Bu karışım kolaylıkla ve herhangi bir zarar vermeden, güvenli bir şekilde epidermal bariyeri geçer ve orta – derin dermişe ulaşabilir. Orta-derin dermişe ulaşınca da hücresel enzimler stabilizasyon sürecini yarıda keser ve MCA aktif hale geçer. Son olarak, fibroblastlaru yarılır ve dokularda gerilme etkisi gözlemlenir.

Chloroacetic Acid

MCA(Monochloroacetic Acid/Chloroacetic Acid): An acid that is not much aggressive but rather effective on skin darkening. When mixed with a certain amount of urea peroxide, its acidic features decrease and its permanence increases. This mixture overcomes the epidermal barrier easily and safely without causing any harm and reaches the medium-deep dermis. When it reaches the medium-deep dermis, cellular enzymes abort the stabilization process and MCA is activated. Finally, the fibroblasts are stimulated, and the stretching effect is observed in the tissues.

Kojik Asit

Kojikasit, özellikle kutan öz hiperkromi ve melanojezik hiperaktivite tedavisinde yararlanılan, fermentepirinçten elde edilen organik bir asittir.

Tirozinaz enzimini bloke ederek melanin üretimini azaltır ve beyazlatma etkisiyaratır. Ayrıca yapısı dolayısıyla penetrasyonunu arttırarak MCA’yı stabilize eder.

Kojic Acid

Kojic acid is an organic acid obtained from fermented rice and used to treat cutaneous hyperchromia and melanogenic hyperactivity. It decreases melanin production by blocking the tyrosinase enzyme and creates a bleaching effect. Besides, it stabilizes MCA by increasing its penetration thanks to its structure.

Bu makale 7 Eylül 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Ozan Doğan

Doç. Dr. Ozan Doğan, Lise eğitimini Diyarbakır Cumhuriyet Fen Lisesi’nde başarıyla tamamladıktan sonra 2007 yılında lisans öğrenimini Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden tamamlayarak Tıp Doktoru unvanını almıştır. İhtisasını ise Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği'nde yapmış olup ‘Kadın Hastalıkları ve Doğum’’ alanındaki ‘‘Ovulasyonlu ve Ovulasyonsuz Hastaların Ovaryan, Endometrial ve Uterin Kan Akımlarının Değerlendirilmesi’’ tez çalışması ile tamamlayarak Uzman Doktor unvanını almıştır. Devlet Hizmet Yükümlülüğü'nü 2016-2017 yıllarında Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nin Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünde Uzman Doktor olarak yerine getirmiştir. Görev süresi boyunca Ürojinekoloji ve Genital Estetik/Kozmetik Cerrahi gibi ileri derecede deneyim gerektiren ameliyatlar ile büyük ...

Etiketler
Genital bölge estetiği
Doç. Dr. Ozan Doğan
Doç. Dr. Ozan Doğan
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube