Kilo korumak için seçilen beslenme programı size özel olmalı

Şimdi kilo korumak için nasıl bir beslenme programı seçeceğiz örneklendirelim. Bu programlar kişilerin boylarına, kilolarına kan yağları, kan proteinlerine ve alışkanlıklarına göre olmalıdır. Kan yağları yüksek olan kişiler her öğün et yiyemezler. Seçtikleri yağ çeşidi önemlidir. Eğer kan proteinlerinde (proteinlerinde ve DNA’nın son ürünü Ürik Asidden bahsediyorum) yüksek ise seçtikleri proteinli besin çeşidi de çok önemlidir. Bazı sebzelerde ürik asidi yükseltebilmektedir.

Kilo korumak için seçilen beslenme programı size özel olmalı

Kilo Korumak İçin Seçilen Beslenme Programı Size Özel Olmalı

Şimdi kilo korumak için nasıl bir beslenme programı seçeceğiz örneklendirelim. Bu programlar kişilerin boylarına, kilolarına kan yağları, kan proteinlerine ve alışkanlıklarına göre olmalıdır. Kan yağları yüksek olan kişiler her öğün et yiyemezler. Seçtikleri yağ çeşidi önemlidir.

Eğer kan proteinlerinde (proteinlerinde ve DNA’nın son ürünü Ürik Asidden bahsediyorum) yüksek ise seçtikleri proteinli besin çeşidi de çok önemlidir. Bazı sebzelerde ürik asidi yükseltebilmektedir.

O nedenle verilen program miktarsız ve sadece kan şekeri düşük olan insanlar için örnek bir programdır. Kişilerin kan yağları, proteinleri ve alışkanlıkları dikkate alınmamaıştır. Düzenli ve yeterli beslenmeye örnektir.

8:00 Sabah      Kepekli ekmek, peynir, zeytin, yumurta, domates, salatalık, yeşillik

11:00  Ara          Süt veya yoğurt veya ayran, kepekli ekmek

14:00  Öğle        Et veya sebze yemeği, salata, kepekli ekmek, yoğurt

 17:00  İkindi      Kepekli ekmek, peynir, çay veya kahve

 20:00  Akşam   Et veya sebze yemeği, salata, kepekli ekmek, yoğurt, 1 porsiyon meyve

 23:00  Gece       süt veya yoğurt, kepekli ekmek, peynir, domates, salatalık

Meyveler çok şekerli olduğu için çok az kullanılmıştır. Hemen yemekten sonra yenmesi önerilmiştir. Çünkü şekerler diğer gıdalar ile karışınca bağırsaklardan kana yavaş emilir ve insülin hormonu uyarısı fazla olmaz.

 Aç iken meyve yenmemelidir. Mutlaka yemek sonrası yenmelidir. Yada ara öğünde yenir ise yanında süt veya yoğurt yenmelidir.Öğünler yine 6 keredir. Az ve sık beslenme ilkesi asla terk edilmemelidir.Diyetler genelleştirilmemelidir. Kişiye özel yapılmalıdır.

Bu makale 2 Ocak 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Oya Abalar

 

Dyt. Oya Abalar ; 1961 yılında doğdu. 1984 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Teknolojisi Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetik Bölümünden mezun olmıştır, İstanbul Üniversitesi Kardioloji Enstütüsünde (Haseki) 2 yıl çalışmıştır. Daha sonra, İstanbul üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Diyabet ve Metabolizma Kürsüsünde çalışırken, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji Metabolizma ve Beslenme Hastalıkları Bilim Dalında Yüksek Lisans Diplomasını aldı.Tip II Diabetus Mellituslu hastalarda karbahidrattan zengin çeşitli besinlerin (Glikoz şeker, patates, ekmek, pirinç, mısır ekmeği ve mercimek) kan şekeri ve insülin düzeylerine etkisi hakkında tez yazdı . 39 yıllık tecribesi ile Dyt.Oya Obalar kliniğinde hizmet vermektedir.

Etiketler
Kilo verme yöntemleri
Dyt. Oya Abalar
Dyt. Oya Abalar
Bursa - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube