Kıl dönmesi mikro sinüsektomi tedavi yöntemi

Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal
Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal
5 Temmuz 20151057 görüntülenme
Randevu Al
Kıl dönmesi mikro sinüsektomi  tedavi yöntemi

Kıl Dönmesi erkeklerde daha çok olmakla birlikte kadınlarda da görülebilen yaygın bir hastalıktır. Kıllar en sık kuyruk sokumunda batar ve yuva yaparlar. Daha seyrek olarak, kasık, koltuk altı ve hatta göbek te bile batmak suretiyle yuva yapabilirler. Bu yuvalar sık sık iltihaplanır ve abseye neden olur. Tedavisinde ameliyatlı ameliyatsız bir çok yöntem denenmiştir.

Ameliyatsız yöntemlerden ençok bilineni kıl yuvasına fenol enjeksiyonu uygulamak suretiyle yakma tekniğidir. Bu yöntem ağrılı olması ve sık tekrar etmesi nedeniyle kullanımı sınırlıdır.

Ameliyat teknikleri :

1) yuvanın geniş çıkarılması ve açık bırakma, bu teknik uzun süreler pansuman gerektirir
2) yuvanın geniş çıkarılması gergin bir şekilde dikilmesi, bu teknik ağrılıdır, ağrı 15 gün sürebilir.
3) kıl yuvasının genişçe çıkarılması ve boşluğun kalmaması için kalçadan yeni doku kesilerek kesilen dokunun buraya getirilmesi ve dikilmesi, bu yöntem flep çevirme yöntemi olarak bilinir, bu yöntemde gereksiz yeni dokular kesilmekte ve çatal bozulmaktadır sonuçta, nüks etmektedir.

Ülkemizde cerrahlar yukarda saydığım üç yöntemden biriyle ameliyat yapmaktadırlar. Ilk defa 2004 yılında yayınlamış olduğum deri çıkarılmaksızın yapılan gerilimsiz sadece yuvayı çıkardığım çevre dokunun korudunduğu mikrosinüsektomi yöntemi dokuları tahrip etmeden, ağrısız ve iş gücü kaybına neden olmayan bir tekniktir . 

Etiketler

Kıl şikayetiKıl yok etmekKıllı sırtKıllı omuzKıl dönmesi tedavisiKıl dönmesi belirtileriKıl batmasıKıl dönmesi nedirKıl dönmesi oluşumuKıl dönmesi nedenleriKıl dönmesi teşhisiKıl dönmesi ameliyatıKıl dönmesi cerrahi tedavisiKıl dönmesi tedavi yöntemleriKıl dönmesi tedavi süreciKıl dönmesinin tekrarlamasıKıl dönmesi nüksüKıl dönmesi tekrarlamasını önlemekKıl dönmesi sebepleriKıl dönmesinden korunmakKıl dönmesi tedavisi sonrasıKıl dönmesi ameliyatı sonrasıKıl dönmesi tedavisi öncesiKıl dönmesi pilonoidal sinüs

Yazar Hakkında

Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal

Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal

Op. Dr. H. Mehmet ULUSAL, 1966 yılında Kayseri'de doğmuştur. Lise öğrenimini Kayseri’de bitirdikten sonra, 1983 yılında 2 yıl okuduğu Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nden, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne geçmiş ve 1992 yılında tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1993-1994 yılları arasında İnönü üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Biyokimya ihtisasını, 1994-2000 yılları arasında ise Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Genel Cerrahi ihtisasını yapmıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.