Hipnoz hakkında yanlış bilinenler ve doğrular

Hipnoz hakkında yanlış bilinenler ve doğrular

Hipnoz kelimesi insanlarda çok değişik duygu ve düşünceler oluşturmaktadır. Bazıları hipnozu şarlatanlık olarak düşünürken bazıları doğaüstü olduğunu düşünmektedir. Oysa hipnoz bunların ikisi de değildir.

Her şey beyinde olup bitiyor.

Hipnoz beynimizin farklı bir çalışma şeklidir. Bazıları hipnozun farklı bir bilinç hali olduğunu öne sürmektedir. Ancak bu duruma trans hali dememizin daha uygun olacağını düşünüyorum.

Hipnoz hakkında yanlış bilinen bir durumda hipnozdan uyanamazsam korkusudur ki dünya üzerinde böyle bir duruma rastlanmamıştır.

Hipnoz altındayken, hayatında olan biten her şeyi anlatacağına dair yanlış bir inanış da mevcuttur. Bu inanç ta tamamen yanlıştır. Bizzat benim tecrübelerime göre bilinç dışına rızası olmadan herhangi bir şey yaptırılamaz.

Hipnoz insanlara nasıl yardım ediyor?
Hipnoz; insanlarda trans oluşturarak mutluluk sağladığı gibi trans halinde yapılan telkinlerle de yardımcı olmaktadır.

Ayrıca beynin çalışma prensiplerinden yararlanarak geçmişte oluşmuş korku (fobi, panik atak, sosyal fobi ve başaramayacağına olan inancını değiştirmektedir).

Hipnozla ilgili Türkiye'de bilimsel çalışmalar yapılmakta mıdır?
Evet ülkemizde İstanbul'da Yeditepe Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi ve Tıbbi Hipnoz Derneğinin ortak yürüttüğü doktor, diş hekimi ve psikologlara yönelik eğitim çalışmaları devam etmektedir. Ankara'da Amerika'da yerleşik Omnihipnoz akademiyle (www.omnihipnoz.org )ortak yürütülen ve yine doktor, diş hekimi, psikologlara ve diğer sağlık çalışanları ile sosyal hizmet uzmanı ve rehber öğretmenlere yönelik eğitim çalışmaları sürüyor.

Ayrıca İstanbul, İzmir ve Ankara'da kurulu bulunan tıbbi hipnoz dernekleri de bu konudaki çalışmalarını sürdürmektedir.

Herkese hipnoz yaptırabilir miyim? Hipnozun zararı var mıdır?
Hipnozun bilinen yan etkisi FALSE MIND yapabilmesidir. O nedenle bu konuda deneyimli birinin yapması kesinlikle önerilir.

Hipnoz tedavi edici bir işlemdir ve tıbbi bir işlemdir. Bundan dolayı, hipnoz yapan kişinin özellikle doktor, diş hekimi veya klinik psikolog olması şuan yürürlükte bulunan kanunlara göre zorunludur.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal

Op. Dr. H. Mehmet ULUSAL, 1966 yılında Kayseri'de doğmuştur. Lise öğrenimini Kayseri’de bitirdikten sonra, 1983 yılında 2 yıl okuduğu Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nden, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne geçmiş ve 1992 yılında tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1993-1994 yılları arasında İnönü üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Biyokimya ihtisasını, 1994-2000 yılları arasında ise Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Genel Cerrahi ihtisasını yapmıştır. Zorunlu hizmetini Kütahya- Gediz SSK Hastanesi'nde yerine getiren Op. Dr. H. Mehmet ULUSAL, daha sonra Kırklareli SSK Hastanesi'nde çalışmıştır. 1.5 yıl kadar SSK Sağlık İşleri Antalya İl Müdürlüğünde aldıktan sonra Antalya Çallı Tıp Merkezi'nde çalışmalarına devam etmişti.r Mesleki çalışmalarına Radon Tıp Merkezi'nde devam eden Op. Dr. H. M ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Hipnoz hakkında yanlış bilinenler ve doğrular
Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal
Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal
Antalya - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube