Kadınlarda vajinismus probleminin nedenleri

Toplumda cinsel konulara dair bilinçaltına yerleştirilen bir çok mit var. Ne yazık ki kadınlarda yaşanan vajinismus probleminin altında yatan bir çok sebep var.Bunlardan bazıları ise kadının vücudunda istemsizce kasılma ve gerilme olması. Elbette bunun da sebepleri var.Anne ve çevresinden duyduğu yanlış bilgiler veyahut geçmişte yaşadığı psikolojik bir travma da bunlara yol açabilir.

Kadınlarda vajinismus probleminin nedenleri

Kadının kendi vücudunu tanıması kendini keşfetmesi önemli. Ayıp ve günah algılarıyla kendi vücudunu tanımayan bir çok kadın var ne yazık ki.

Bazen de eşinin zorba tavırları sadece kadını cinsel obje olarak görmesi ve anlayışsız davranması gibi durumlarda kadının vücudunda kasılmalar meydana gelebilir.

Bu da vajinismus probleminin ta kendisini ortaya çıkarıyor.

Kendi oluşturduğu veya çevresinden edindiği kalıplaşmış yanlış düşünceler korku oluşturabiliyor.Bu noktada kadın eşiyle cinsel ilişki yaşamakta zorluk yaşayabiliyor. Bu evlilikte çatışmalara sebep olabiliyor.Burada eşlerin birbirini anlaması çok önemli bu süreçte cinsel danışmanlık desteği almaları ve aslında bu durumun yaşanmasına sebep olan şeyleri danışmanıyla birlikte konuşması ve yanlış olan mitlerin ve bu durumun yaşanmasına sebep olan şeylerin danışan ile birlikte konuşulması ve danışanın farkına varmasıyla fayda sağlayacaktır. 

 

Bu makale 22 Mayıs 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Aile Danışmanı Yasemin Kurt

2018 Yılında Aile danışmanlığı alanına ilgi duyarak ve toplumda gerek evlilik gerek insanlar arasında yaşanan problemlerin yoğun olduğu bu çağda bir nebze de olsa insanlara bu alanda yol gösterici olmak ve ruhlarına şifa olmak niyetiyle bu yolculuğa adım attı. Bu yolculukta gerek ebeveyn gerek öğrenci gerek evliliğini kurtarmaya çalışan gerek aralarında anlaşmazlık çıkan eşlerle çalıştı ve bu yolculukta terapötik ilişkiye önem veren bir danışman olarak devam ediyor.Hayat felsefesinde her zaman öğrenen ve öğretmeye devam eden bir bakış açısına sahip. Bir mum ışığı gibi insanları aydınlatmak için kendi alanında bir çok eğitim alarak danışanlara ve bireylere fayda sağlamaya devam ediyor.Hem online hem de yüz yüze görüşmeler sağlıyor.Aynı zamanda sosyal medya hesaplarından da hizmet vermekte. Ebeveynlere yönelik seminerler veriyor.Yaşanan ps ...

Etiketler
vajinismus
Aile Danışmanı Yasemin Kurt
Aile Danışmanı Yasemin Kurt
İstanbul - Aile Danışmanı
Facebook Twitter Instagram Youtube