Estetik diş hekimliği

Estetik Diş Hekimliği

Estetik diş hekimliği

İnsanların dış görünümünde ilk dikkat çeken bölge yüzleri, yüzlerinde de gülümsemeleridir. Bu anlamda sosyal ilişkilerimizde, sosyal kimliğimizde, imajımızda dişlerimizin görünümü oldukça önemlidir. Sağlıklı dişlerle bütünleşen güzel bir gülümseme kişiye özgüven, özsaygı katar. Sosyal yaşamında kendisine saygınlık ve hayranlık kazandırır.

Estetik diş hekimliği, çeşitli sebeplerle renk değişimine uğrayan, travma veya çürük sebebiyle kırılan, düzensiz, çapraşık ve şekil bozukluğu olan dişlerde, diş etindeki renk ve form bozukluklarında, diş eksikliklerinde dişlerde ve diş etleri üzerinde yapılan uygulamalarla, görsel olarak daha estetik bir görüntü yakalamayı hedefler.

Kliniğimizdeki son teknolojik tarayıcılar yardımıyla uygulanan estetik tedaviler en kısa sürede yapılabilecek en estetik tedaviyi sizlerle buluşturmaya yardımcı olacaktır.

Hangi durumlarda estetik diş hekimliği tercih edilir;

  • Dişlerde doğuştan olan ya da çocukluk döneminde antibiyotik kullanımlısıyla oluşan renklenmelerde
  • Flor eksikliği veya fazlalığına bağlı lekeli dişlerde
  • Kaza ve travma sonucu kırılan ön bölge dişlerinde
  • Çok fazla madde kaybı olan ön diş çürüklerinde (Dolgu yapılamayacak kadar büyük doku kaybı olan durumlarda)
  • Diş eti çekilmelerinin oluşturduğu uzun ve kötü görünüme sahip dişlerde
  • Dişeti tedavilerinden sonra estetik sorun oluşan dişlerde
  • Doğuştan eksik ya da fazla dişlerin bozduğu gülme hattı estetiğinin tekrar geri kazandırılmasında
  • Diş, diş eti, dudak ilişkilerindeki oransal sapmaların düzeltilmesinde
  • Çok fazla dişeti görünen kişilerde
  • Ön bölgede farklı sebeplerden kaybedilen dişlerin dudak ve yüz estetiğine uygun olarak yeniden şekillendirilmesinde
  • Aşırı diş kayıpları ve çene kemiği erimeleri nedeniyle yüz bölgesinde oluşan çökmelerin yarattığı yaşlı ve yorgun görünümün protezlerle yeniden yapılandırılmasında
  • İstenmeyen kazalar sonucu çene ve dişlerde oluşan deformasyonların estetik olarak düzenlenmesinde

Hangi tedavi yöntemleri kullanılır;

  • Porselen Laminate Veneer
    Dişlerin ön yüzlerine yapışan porselen kaplamalardır. Yapılabilecek en konservatif (koruyucu) tedavilerden biridir. Dişlerin durumuna göre hiç diş dokusu kaldırmadan yapılabileceği gibi minimum düzeyde diş dokusu kaldırılarak tedavi uygulanır. Çok ince olmaları ve metal içermemeleri sebebi ile estetik olarak çok başarılıdır. Laminate veneerler ışığın geçmesine imkân tanıyarak, uygulandığı dişlerin tamamen gerçek gibi görünmesini sağlayan benzersiz bir kabiliyete sahiptir. 7-14 gün süren sürelerde estetik açıdan gerçek dişleri en iyi taklit eden tedavi uygulanmış olur.
  • Zirkonyum Esaslı Kron ve Köprüler
    Estetik diş hekimliğinde son yıllarda ortaya çıkan yeniliklerle birlikte kullanılmaya başlayan zirkonyum alaşımı, geleneksel kaplamalarda kullanılan metalin yerini almaya başlamıştır. Beyaz renkte olması sayesinde oldukça iyi bir estetiği beraberinde getirmesinin yanında arka bölge dişlerde kullanımında yüksek dayanıklılığı sayesinde çok kullanışlı bir restorasyon olmuştur.
  • Full Seramik Dişler
    Full seramik dişler, metal alt yapısının bulunmaması, içeriğinin tamamen seramikten oluşması sebebiyle, minenin ışık geçirgenliğini taklit eder ve zirkon kronlara göre daha şeffaftır. Işık geçirgenliğinin fazla olmasından dolayı çok doğaldır. Gerçek bir dişten ayırt edilmesi çok zordur.

Bu makale 20 Mayıs 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Filiz Sezgin Sönmez

Dt.Filiz Sezgin Sönmez, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Marmara Üniversitesi'nde başladığı eğitimini başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır.


Mesleki çalışmalarına DentEtiler'de devam etmektedir.

Etiketler
Flor eksikliği
Dt. Filiz Sezgin Sönmez
Dt. Filiz Sezgin Sönmez
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube