Estetik burun ameliyatı hakkında herşey

Estetik burun ameliyatı hakkında herşey

Yüzün tam ortasında yer alır, görünüm, nefes ve koku alma açısından önemli bir oganımızdır.Estetik burun ameliyatı ile;

Burun boyutu küçültülebilir

Burun şekli değiştirilebilir

Burun delikleri daraltılabilir ya da genişletilebilir

Burnun üst dudak ve alın ile olan açısı değiştirilebilir.

Ameliyat öncesinde, görünüm ile ilgili mevcut şikayetler, solunum problemleri, geçirilen travmalar, önceden geçirilmiş operasyon, ameliyat sonrası beklentiler mutlaka doktora bildirilmelidir. Ameliyat planlaması bilgisayar üzerinde yapılır. Kişinin fotoğrafları çekilerek oluşabilecek sonuçlar bilgisayar üzerinden hasta ile birlikte değerlendirilir.

Burun estetiği ameliyatı genel anestezi ya da lokal anestezi ve sedasyon dediğimiz yarı uyku hali ile iki şekilde yapılır. Açık yada kapalı olarak dünyaca kabul gören iki çeşit teknik vardır. Uygulanacak teknik ve anestezi şekli kişiye göre seçilir.

Ameliyat ortalama 2-2,5 saat sürer. Ameliyat sonrası burun üzerinde şişmeyi ve kanamayı önleyen plastik bir örtü bulunur, Nadiren burun içi silikon tampon kullanılmaktadır. Eğer koyulmuş ie silikon tampon ikinci günde, plastik atel ise 1. haftada alınır. Ameliyat sonrasında buz tatbiki uygulanır.

Ameliyat sonrası erken dönemde burnu darbelerden ve sıcaktan korumak önemlidir. Solunumun rahat sağlanması açısından bazı krem ve damlalar kullanılacaktır. Hasta ameliyat sonrasında 1., 3., 6. ay ve 1. yılda kontrole çağrılarak oluşan sonuçlar ameliyat öncesi fotoğraflar ile karşılaştırılarak değerlendirilir.

Her ameliyatın olduğu gibi rinoplasti operayonununda komplikasyonları vardır. Bunlar arasında erken dönemde kanama, enfeksiyon, morluk, aşırı şişme iken geç dönemde uyuşukluk, koku almada güçlük, allerjik reaksiyonlar ve şekli beğenmeme yaralır.

 

 

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ayşegül Sivri

Eğitim Bilgileri: İlkokul: Osmangazi İlkokulu 1985-1990 Ortaokul: Gebze Ortaokulu 1990-1993 Lise: Neşet Yalçın Süper Lisesi 1993-2003 Üniversite:          Kocaeli Üniversiesi Tıp Fakültesi 1997-2003 İş Deneyimleri: Dr. Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi, Plastik,  Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği 2004-2010 Media Park Klinik, Köln, Almanya, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği Ağustos 2008-Ekim 2008 Case Western Reserve ÜniversitesiCleveland, Ohio, ABD, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği, Ağustos 2009-Ekim 2009 Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği 2010-2012 İlgi Alanları: Tenis oynamak, Snowboard kaymak, kitap okumak, seyahat etmek ...

Etiketler
Estetik burun ameliyatı nasıl yapılır
Op. Dr. Ayşegül Sivri
Op. Dr. Ayşegül Sivri
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube