Doktorsitesi.com

Eş Desteği

Aile Danışmanı Nurgül Arslan
Aile Danışmanı Nurgül Arslan
17 Temmuz 20259 görüntülenme
Randevu Al
Vajinismus da diğer cinsel problemler gibi bir çift problemidir. Bu nedenle vajinismus sorunu yaşayan kadınların eşleri destekleyici bir tavır içerisinde olmalıdırlar. Problemi kadına yüklemek, onu suçlamak, aşağılamak, eksik hissettirmek sorunu çözmeyeceği gibi çözüm sürecini de olumsuz etkileyen bir tutumdur.
Eş Desteği

Cinsellik neslin devamı dışında yeme – içme gibi temel ihtiyaçtır. Ayrıca evliliğin de sigortasıdır. Erkeğin bu sorunu görmezden gelmesi ya da buna alışmaya çalışması evlilik ve çiftin ruhsal, sosyal, duygusal yaşamları için son derece tehlikelidir.

Vajinismus psikolojik olarak cinsel ilişkiye girememe ve erteleme sorunudur. Vajinismuslu kadınların eşleri bunu kişisel algılayıp, değersiz, yetersiz hissedebilirler ve eşlerine öfke duyabilirler. Ama unutmamamak gerekir ki bu durum asla kadının kontrolünde değildir. Kadın eşini çok sevmesine onu arzulamasına rağmen cinsel ilişkiye giremez. Bunu anlarsanız bu duygularla başetmeniz daha kolay olacaktır. Biliyorsunuz ki kadınlar erkeklere göre, yaradılış itibariyle daha hassas ve kırılgandırlar. Bir de kadının vajinismus sorunuyla karşı karşıya kaldığını düşünürsek bu hassaslık çok daha fazla olacaktır. Dolayısıyla o değer verdiğiniz, sevdiğiniz ve bir ömür birlikte yaşamak istediğiniz kadının en çok bu zamanda sizin desteğinize ihtiyacı vardır.

Daha önce başarısız denemeleriniz olsa bile asla ümidinizi yitirmeyin. Karınıza, partnerinize elinizden geldiğince destek olun. Sorunu çözme konusunda zorlayıcı olmadan onu ikna ve motive etmeye çalışın. Çünkü bu çözümü olan psikolojik bir rahatsızlıktır. Daha önce de söylediğim gibi belki ümitleriniz tükendi, belki sonuç alamadığınız sayısız denemeniz oldu. Haklı olarak hüsrana uğradınız. Ama mutlaka yanlış giden bir şeyler olmuştur. Her insanın kimliği farklı ve her cinsel danışman /terapist veya hekim ile her danışan doğru ilişkiyi kuramayabilir. Veya danışan o dönemde hazır olmadığından belki de bu dirençleri anlaşılamamış olabilir. Denemekten vazgeçmek kısa vadede en kolayı ama uzun vadede ilişkinize zararı noktasında en maliyetli olanıdır.

Vajinismus sorununu bir ömür boyu yaşamak zorunda değilsiniz. Bununla hem siz hem de eşiniz yüzleşmek zorundasınız. Sorunu kabullenmemek, görmezden gelmeye çalışmak sizi her geçen gün dipsiz bir kuyuya sokmaktadır. Bu yüzden Siz vajinismus erkekleri önce kendinizi sonra eşlerinizi motive ederek itici güç olmak durumundasınız. Dediğim gibi çözümü mümkün olan bir rahatsızlık yüzünden, mutlu ve aydınlık günlerinizi ertelemekten vazgeçmelisiniz. Hayatın her yerinde olduğu gibi geri adım atmayıp inatla çabaladığınız her sorun çözülmeye mahkumdur.

Yazar Hakkında

Aile Danışmanı Nurgül Arslan

Aile Danışmanı Nurgül Arslan

02.03.1981'de Kütahya'da doğan Nurgül Arslan, karmaşık aile sistemleri içinde büyüdü. Anne tarafı Yunanistan ve Bulgaristan sınırından Türkiye'ye göç etmiş, dedesi ise evlatlık verilmiş. Baba tarafı feodal ve ataerkil bir yapıya sahip olan Arslan, bu iki sistemin harmonisi ile ailesinin erkek olarak beklediği ikinci kız olarak dünyaya geldi.

Lisede kitap okuma alışkanlığı geliştiren Arslan, felsefe ve psikolojiye ilgi duydu. Davranış Bilimleri ve Sosyoloji lisanslarını tamamladıktan sonra, 16 yıldır bireysel ve aile danışmanı olarak çalışmaktadır. CİSED'den Cinsel Terapi, Psikoterapi Enstitüsü'nden Bütüncül Psikoterapi ve Davranış Bilimleri Enstitüsü'nden EMDR eğitimi alan Arslan, şu anda Mudanya Üniversitesi'nde Psikoloji yüksek lisansına devam etmektedir. Ayrıca, sanat terapisi ve aile sistemleri üzerine de çalışmalar yapmaktadır.

Bireysel ve cinsel danışmanlığın yanı sıra, grup danışmanlığı ve aile dizimi çalışmaları da yürüten Arslan, grup terapilerinin bireysel terapilere kıyasla maliyet açısından avantajlı ve etkileşim açısından güçlü olduğunu vurgulamaktadır. Kendini anlayan ve geliştiren bir bireyin, başkalarını da doğru şekilde anlayabileceğine inanmaktadır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.