Elalem Ne Der Hastalığı

Uzm. Kl. Psk. Mehmet Arseven
Uzm. Kl. Psk. Mehmet Arseven
6 Ağustos 2021104 görüntülenme
Randevu Al
Elalem Ne Der Hastalığı

Elalem ne der, bizimle ilgili ne düşünüyorlar, sevdiler mi acaba bizi, üstümdeki kıyafeti beğendiler mi , bu ortamda nasıl davranılır? Sevilmek, beğenilmek, saygı duyulmak için davranışlarımızı, arabamızı,konuşmalarınızı, kıyafetlerimizi ve daha birçok tutumlarımızı diğer insanların fikirlerini tahmin ederek yaşamak hastalığına onay arama denir. Kökeni erken çocukluk dönemimizde gizlidir. Anne baba ya da bizi yetistirenlerin sevgiyi koşullu sunmasından dolayı birey yaş olarak yetişkin olsa bile ego durumu olarak çocuktur. Sevgiyi ilgiyi kaybetmemek ya da kazanmak için kendi fikir ve isteklerini geride bırakıp sürekli başkalarına göre yaşar ve aşırı uyumludur. Kendimizi olduğu gibi kabul etmeye sevmeye başlayarak onay arama elalem ne der sancısından kurtulmaya başlamak için ilk ve önemli adımı atarak başlayabiliriz.

Etiketler

KorkuBeğenilmeksevilmekelalemelalem ne derilgi kaybetmeonay arama

Yazar Hakkında

Uzm. Kl. Psk. Mehmet Arseven

Uzm. Kl. Psk. Mehmet Arseven

Uzm. Psk. Mehmet ARSEVEN, Girne Amerikan Üniversitesi İngilizce Psikoloji bölümünü tam burslu olarak kazanmış ve onur derecesi ile bölümü tamamlamıştır. Stajını aynı üniversitede tamamlamış ve bitirme tezini Danimarka'da Via Üniversitesi'ndeki katılımcılardan ve Girne'deki katılımcılardan aldığı veriler ile beden dili üzerine yapmıştır. Yüksek İhtisasını ise, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Klinik Psikoloji Bölümü'nde Onur öğrencisi olarak başarıyla tamamlamıştır.stajını Medisu hastanesi madde bağımlılığı servisinde tamamlamıstır.

İkinci uzmanlığını Yakın Doğu Üniversitesi tezli klinik psikoloji ile tamamlamış ve stajını Likya Hastanesi madde bağımlılığında bitirmiştir.

2018 den beri Viyana Sigmund Freud Üniversitesinde psikoterapi doktorasını yapmaktadır. 2014'den beri  bu alanda aktif Danışan görmektedir, önce özel bir hastanede şuan da kendi ofisinde hizmet vermektedir.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.