Diş taşı temizliği nedir? nasıl yapılır?

Diş taşı temizliği, dişlerde biriken plak ve tartarın bir diş hekimi tarafından özel aletler kullanılarak temizlenmesidir.

Diş taşı temizliği nedir? nasıl yapılır?
Diş taşı temizliği, dişlerde biriken plak ve tartarın bir diş hekimi tarafından özel aletler kullanılarak temizlenmesidir. Diş taşı oluşumuna neden olan plaklar, zamanla dişlerin yüzeyinde birikip dişlerin çürümesine ve çeşitli diş eti hastalıklarının oluşmasına sebebiyet verebilir. Diş taşı temizliği ile dişlerin bu birikimlerden temizlenmesi ve genel diş sağlığının korunması sağlanabilir. Diş Taşı Neden Olur? Diş taşı, tartar olarak da bilinen dişlerin üzerinde biriken plakların sertleşmesiyle oluşan bir maddedir. Plak, ağızda sürekli olarak oluşan bir yapışkan tabakadır ve bakteriler, yiyecek artıkları ve tükürük içerir. Plak, dişlerin düzenli fırçalanması ve diş ipi kullanımıyla temizlenmezse zamanla sertleşir ve diş taşı haline gelir. Diş taşı, genellikte dişlerin arkasında ve arasına oluşur ve kahverengi görünüme sahiptir. Diş Taşı Nasıl Temizlenir? Diş taşı temizliği, diş hekimleri tarafından profesyonel olarak yapılan bir uygulamadır. Diş hekimi, uygulama sırasında özel aletler kullanarak dişlerde biriken diş taşlarını temizler. Bu aletler arasında ultrasonik cihazlar, özel diş telleri ve küçük el aletleri yer alır. Diş hekimleri, dişlerin arka tarafında biriken plak ve tartarın temizlenmesi için dişlerin arka tarafına özel aletler sokabilir. Bu nedenle, oluşmuş diş taşı ve tartarı temizletmek için düzenli aralıklarla bir diş hekimine gitmek gerekir.

Bu makale 24 Ekim 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Gülce Yaşar

GÜLCE YAŞAR 2016 YILINDA EGE ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNDEN MEZUN OLMUŞTUR. 2017 YILINDAN İTİBAREN İZMİR EŞREFPAŞA'DAKİ ÖZEL İNCİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI POLİKLİNİĞİ'NDE ÇALIŞMAKTADIR.YENİ ÇALIŞMALARI VE GÜNCEL BİLGİLERİ TAKİP ETMEK İÇİN SEMİNER VE KURSLARA KATILMAYA DEVAM ETMEKTEDİR.

Etiketler
Diş Taşı Temizliği
Dt. Gülce Yaşar
Dt. Gülce Yaşar
İzmir - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube