Diş çekimi sonrası dikkat edilmesi gerekenler

Diş çekimi sonrası dikkat edilmesi gerekenler

Diş Çekimi Sonrasında;

- Ağzınızda bulunan spancı 1 saat ısırmaya devam ediniz. Çenenizi sabit tutmaya çalışınız. Çiğneme hareketi gibi hareketler kanamanızı arttıracaktır. 1 saat sonunda ağız dolusu kanamanız olur ise hemen doktorunuza başvurunuz. Çekim sonrası oluşan sızıntı şeklindeki kanamalar önem arz etmemektedir.

- 2 saat herhangi bir şey yemeyiniz. 2 saat sonunda anesteziniz geçmez ise; dil, dudak ve yanağınızı ısırmamaya dikkat ediniz. Bu sürenin sonrasında yumuşak ve ılık gıdalar alınız. Asitli ve gazlı içeceklerden en az 2 gün uzak durunuz. Süt ve süt ürünlerinden en az 2 gün uzak durunuz. 

- 2 gün boyunca çalkalama ve tükürme yapmayınız. Ağzınızı yıkarken sakince ağzınızı ıslatıp, işlem yapılmayan taraftan sıvıyı kibarca akıtınız. Uygulayacağınız basınç kan pıhtısını yerinden oynatabilir ve iyileşme ve konforunuzu en az 2 hafta bozabilir.

- Size verilen buz aküsünü en az 30 dakika çekim bölgesine dışardan temas edecek şekilde tutunuz. 10 dakika ara verip tekrar soğuk uygulamasına başlayınız. Aksi söylenmedikçe en az 6 saat soğuk uygulayınız. Uyguladığınız soğuk hem iyileşmenizi hızlandıracak hemde yüzünüzün şişmesini engelleyecektir.

- Çekimden önce kullanmaya başladığınız ilaçlara (antibiyotik, ağrı kesici, vs.) aksi hekiminiz tarafından söylenmedikçe devam ediniz.

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dt. Gürkan Erenel

Dr. Dt. Gürkan ERENEL, 2 Mart 1979 tarihinde Eskişehir’de doğmuştur. 1995 yılında Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini, ‘İrigasyon Solüsyonlarının Karşılıklı İncelenmesi’ başlıklı tezi ile 2000 yılında tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. 1997 -2001 yılları arasında Periodontoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih ARIKAN'ın muayenehanesinde çalışmış olan Dr. Dt. Gürkan ERENEL, 2001-2003 yılları arasında İzmir - Yenifoça 7. Jandarma Komando Alayı'nda Asteğmen olarak askerlik vazifesini yerine getirmiştir. 2003 yılında subay olarak atandığı Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda yaklaşık 3 sene görev yapmıştır. 2007 yılında Ankara - GATA Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine başlamış olan Dr. Dt. Gürkan ERENEL, 2011 yılında "Farklı dayanak sistemlerinin implant-dayanak ara yüzeyindeki bakter ...

Etiketler
Diş çekimi sonrasında
Dr. Dt. Gürkan Erenel
Dr. Dt. Gürkan Erenel
Ankara - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube