Diş beyazlatmayla ilgili sık sorulanlar

Diş beyazlatmayla ilgili sık sorulanlar

Gözler ve dişler, vücutta en çok dikkat çeken yerlerin başında gelir. Şüphesiz herkes sarı, cansız dişler yerine, parlayan beyaz dişleri olmasını ister, Bunun sağladığı gülümseme ise insanı kendinden emim, sağlıklı ve çekici gösterir. Ergenliğin bitimine kadar hemen herkes beyaz dişlere sahiptir, fakat bu yaştan sonra sigara, çay, kahve ve kullandığımız ilaçlar ve tabiki fırçalama alışkanlıklarımız dişlerdeki renkleri bozmaya başlar.

Hedefimiz, sizin parlayan beyaz dişlere ve daha güzel, kendinden emin bir gülüşe sahip olmanızdır.

BEYAZLATMA İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR:

Beyazlatma güvenli midir?
Diş beyazlatma, bir dişhekimi kontrolünde yapıldığında tamamen güvenilir bir yöntemdir.

Diş beyazlatma ağrılı mıdır?
Diş beyazlatma tamamen ağrısızdır. Diş hekimizi beyazlatma işlemine başlamadan önce ağızda tam bir check-up yapar ve eğer gerekirse, beyazlatma bölgelerinde tedavi yapar.

Beyazlatma uzun süre alır mı?
Hayır, Yaklaşık 1.5 saat içinde yepyeni bir gülümsemeye sahip olabilirsiniz. Halojen ışık kaynakları ile yapılan eski kompleks yöntemler ile mukayese edildiğinde, yeni PLAZMA teknolojisi ile gerçekten şaşırtıcı sonuçlar almak için sadece 1,5 saat yeterlidir.

Dişlerim ne kadar beyazlayacak?
Bir tedavi seansında 10 tona kadar açılma bekleyebilirsiniz, bu arkadaşlarınzıın veya ailenizin s,izde oluşan değişini farkedebilmesi için gerekenden fazla bie olabilir, ancak ileri derecede lekelenmiş dişler kinci bir seansa gereksinim gerektirebilir.

Bu beyazlık ne kadar sürer?
İyi bir ağız hijyeni ile dişlerinizdeki beyazlığı yıllarca muhafaza edebilirsiniz.

Beyazlatma işleminden sonra dişlerim kireç gibi beyazmı olur?
Hayır, tecrübeli bir diş hekimi nezaretinde yapılan kontrollü beyazlatma sayesinde dişleriniz, tamamen doğal ve hiç bir şekilde yapay olmayan bir beyazlığa kavuşacaktır.

Bu sistem, yeni geliştirilen PLAZMA lambası ve diş ve dişetlerinde etlerinde irritasyon yaratmayacak şekilde geliştirilmiş yeni jeli ile, istendiği takdirde 10 tona kadar renk açılması sağlamaktadır.

Beyazlatma işleminin aşamaları:

İşlem öncesi tüm dişleriniz kontrol edilir. Tedaviye başlamadan önce, beyazlayacak bölgedeki tüm sağlıksız dişler tedavi edilmelidir.

Beyazlatma öncesi diş hekiminiz bir renk skalası ile dişinizin beyazlatma öncesi rengini belirler.

Plak, diştaşı ve tartar temizliği uygulanır.

Diş hekiminiz beyazlatma jelini direk olarak dişlerinize uygular.

Beyazlatma cihazının pozisyonu ayarlandıktan sonra üst ve alt çenelerdeki dişlerinizin hepsine birden 20 dakika boyunca PLAZMA ışığı uygulanır.

Jel temizlendikten sonra aynı prosedür iki kez daha uyglanır.

Üçüncü senastan sonra dişler yıkanır ve sonuç renk skalası ile karşılaştırılır. Dişlerinizin önceki hali ile sonraki hali arasındaki şaşırtıcı farkı görebilirsiniz.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dt. Sibel Öznur  Örsal

Dr. Dt. Sibel Öznur ÖRSAL, 1966 yılında doğmuştur. Lise eğitimini Ankara Atatürk Lisesi'nde bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde lisans eğitimine başlamıştır. 1990 yılında üniversiteden mezun olmuş ve Diş Hekimi unvanı almıştır. Hemen ardından Hacettepe Üniversitesi Periodontoloji Anabilim Dalı'nda Araştırma Görevlisi olarak girmiş ve 1995 yılında Periodontoloji Uzmanı olmuştur. Dr. Dt. Sibel Öznur ÖRSAL'ın eğitimine devam ederken ve eğitimi sonrasında pek çok bilimsel çalışması olmuştur. 12 yıl boyunca Dentamed Diş Tedavi Polikliniği'nde görev yapmasının ardından 2007 yılı itibariyle Nişantaşı Doktorlar Merkezi'ndeki özel muayenehanesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Yerli ve yabancı kongrelerde katılımcı ve konuşmacı bulunan Dr. Dt. Sibel Öznur ÖRSAL, Türk Periodontoloji Derneği ve IAP üyesidir. Mu ...

Etiketler
Beyazlatma işleminin aşamaları
Dr. Dt. Sibel Öznur  Örsal
Dr. Dt. Sibel Öznur Örsal
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube