Corona gider parainfluenza gelir o da gider

Corona gider parainfluenza gelir o da gider

Henüz bu grip yok...
Ama kimbilir bu ocak ayında haberlerde ne gribinin salgını olduğunu duyacağız...
Amerikan ve fransız aşı şirketleri ne hikmetse daha bu garip hayvan isimleri ile nitelenen grip haber furyası başlayınca milyonlarca aşı üretmiş ve piyasaya vermiş oluyor...

Gelin size bu salgınlar nasıl oluyor ve aşıdan çok daha etkili korunma yollarını anlatayım. Ama ondan da önce grip nedir?Soğuk algınlığı nedir?Allerjik rinit nedir? kısaca bunlara değinelim.
Eğer hapşırık, tıksırık, burun ucunda kaşıntı, boğazda ve  kulaklarda  tatlı bir kaşıntınız var; boğaz ağrısı ve başağrınız yoksa ve şikayetleriniz on günden fazladır sürüyorsa  allerjik rinit yani halk tabiriyle saman nezlesinizdir. Nedeni ağaçların polenleri ev tozunun içindeki myte da  denilen akarlarla temasınızdır. Bulaşıcı DEĞİLDİR. 

Eğer yukarda belirttiğimiz allerjik rinit bulgularına ek boğaz ağrısı baş ağrınız varsa ama genel bir vücut kırgınlığı yoksa viral nezle olmuşsunuzdur. Buna soğuk algınlığıda diyebiliriz. Nedeni virüslerdir. BULAŞICIDIR... Özellikle türk kadınlarının komşu gezmelerinde bol bol birbirlerine olan sevgi gösterisi olarak öpüşmelerinden, bay vatandaşlarımızın tokalaşmalarından, elini kapatmadan hapşırmaktan, elini kapatan vatandaşımızın da aynı eliyle otobüslerimizin ayakta durmakta yararlanılan otobüs tutacaklarından tutmasıyla bulaşır. Ve en önemlisi de çocuklara bulaşması da  sevgi dolu halkımızın komşu oturmalarında komşu çocuğunu, yolda hiç tanımadığı vatandaşın çocuğunu hastayken çoğu zaman taharet eliyle sevmesinden  bulaşır. Antibiyotiklerin yararı yoktur!!!!!!!!! Maalesef sağlık ocaklarında antibiyotik yazılır ne hikmetse!!! O yüzden reklama girecek belki ama bu duruma çok üzüldüğümden küçük harflerle!!  İlaç ismi vereceğim bi yere not edin katarin fort kullanın ve istirahat edip bol bol kış meyvalarından yiyin.

Ve gribe geldik.. Soğuk algınlığındaki şikayetlere ek olarak genel vücut kırgınlığı varsa bu artık GRİPTİR. Adını siz koyun!!!!! At, eşek... BULAŞICIDIR!!!!
Sevgi dolu halkım... Bu kıştan itibaren sevginizi temessümle, halk sağlığına saygıyla göstermenizi dilerim...
Siz yetişkinlerde 1 haftada sadece istirahat ve meyvalarla geçebilen  bu hastalığınızı bebeklere, yaşlılara, vucut direnci düşük kanser tedavisi gören hastalara bulaştırdığınızda onlarda sonucu ÖLÜM  olabilmektedir. Bu GRİP muhabbetinde önemli olan da en başta bebeklerimiz olmak üzere bu saydıklarımızdır... 

LÜTFEN Bulaşıcı bir grip sahibi olduğunuzda burnu ve ağızınızı kapatan MASKE takın. Ellerinizi sık sık sabunla yıkayın. Mümkünse İstrahat alın işe okula gitmeyin. İstirahat bu olay için gerekir bayram tatillerini 9 gün yapmak için değil!!!
Bunları yapmazsanız bugün vatandaşın bebeğine, yaşlısına bulaştırdığınız gribiniz bir gün dönüp dolaşıp sizin bebeğinize, yaşlınıza, hastanıza bulaşacaktır. O zaman bunun adına SALGIN diyecekler. Ama içi kavrulan yine siz ve biz olacağız.

LÜTFEN burunu ve ağızı kapatan MASKE takmaktan UTANMAYIN!!! 5 gün bunu takmanız ejnebinin AŞISINDAN daha etkili olacaktır. HADİ bu öğütlerimi haberi olmayanlarada anlatalım...Canımız yanmadan güzel bir kış geçirelim....
 

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Erol Gültekin

Etiketler
Virüs
Op. Dr. Erol Gültekin
Op. Dr. Erol Gültekin
Sakarya - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube