CHRON VE ÜLSERATİF KOLİT’ DE OZON TEDAVİSİ

Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Ellialtıoğlu
Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Ellialtıoğlu
21 Ocak 2020154 görüntülenme
Randevu Al
CHRON VE ÜLSERATİF KOLİT’ DE OZON TEDAVİSİ

Ozon, anti-inflamatuar, dolaşım ve immün sistemi düzenleyici etkileri yanında bakteri, virüs ve fungusları öldürerek crohn hastalığında tamamlayıcı ve/veya tek başında bir tedavi modelidir.
Ozon, bağırsak duvarından emilmesi sırasında ,inflamatuar ürünler ile reaksiyona girer, asidik ve hipoksik ortamı ortadan kaldırır ve bağırsak iç yüzeyinin tamirini sağlar.Ozon bağışıklık sistemini güçlendirir,bunun sonucunda mikrobiyal denge normalleşir, inflamasyon semptomları geriler. Kan oksijeninin artışı barsak hareketlerini normalleştirir.Ülseratif Kolit ‘de özellikle aktif dönemde ciddi kanaması olan hastalarda rektal insuflasyon kanamanın hızla kesilmesine yardımcı olur. Hastalık durgunlaştığı zaman idame olarak Major damardan uyguladığımız Ozon tedavisi  ilaç ihtiyacını azaltmaya yardımcı olmaktadır. Ozon tedavi yanında yüksek doz C vitamini de damardan desteklenirse hastalığın yarattığı hasarlı dokular daha iyi iyileşmekte, bağışıklık sistemi daha iyi güçlenmektedir. Özellikle bu hastalığın temelinde immuniteyi bozan ağır metallerin vücuttan atılmasında yüksek doz C vitamininin önemi büyüktür. 

Crohn ve Ülseratif Kolit hastalığına bağlı gelişen fistüllerin tedavisinde de ozon tedavisi ve damardan yüksek doz C vitamini diğer klasik tedaviye göre daha erken ve kesin sonuç veren bir yöntemdir.
Crohn ve Ülseratif Kolit hastalarında ozon tedavisi, medikal tedavinin etkinliğini arttırır, kullandığı ilaçların miktarını azaltır, iyi kalma süresini uzatır.
Yılda 1-2 kez uygulanan ozon tedavisi kürleri Crohn ve Ülseratif Kolit hastalığında ortaya çıkabilecek komplikasyonları engeller.Yüksek doz C vitamininin dozu ve seans sıklığı hastanın ihtiyacına göre belirlenir.

Etiketler

a

Yazar Hakkında

Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Ellialtıoğlu

Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Ellialtıoğlu

Yard. Doç. Dr. Ayşegül ELLİALTIOĞLU, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1996 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı'nda tamamlamıştır.

<

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.