Berard aıt metodu nedir ?

Berard aıt metodu nedir ?

Berard 98 yıllık yaşamında kendi kulak çınlama sorununu ve çocuklarının öğrenme güçlüğüne çare ararken bulduğu ve geliştirdiği ve kendi adıyla anılan Berard Metodu, Berard’ın daha sağlığında dünyanın her bir köşesinde binlerce kişiye yardım etmiş olup, vefatından sonra da yüzbinlerce kişiye yardımcı olmaya devam etmektedir.

Kulak çınlaması ve bugün disleksi dediğimiz öğrenme güçlüğü ile başlayan bu çalışmalar günümüzde konsantrasyon ve dikkatin uç derecede gerekli olduğu her alanda kullanılmaktadır. Okula başlayacak olan ya da özel eğitim alan çocuklardan başlayarak, sporda, sanatta ve iş hayatında hedefi keskin olan tüm kişiler yararlanmaktadır. Konuşma gecikmesi ve kekemelik durumlarında konuşma eğitimi öncesi bir ön eğitim olarak önemli bir yeri vardır.

İsim ve yüz hafızası zayıflamaya başlayan ya da unutkanlıklardan şikayet eden kişiler bu sorunlarla eğitim sonrası başa çıkabilmektedir. Stres yaşamında olduğu halde stresle baş edebilme yeteneğini Berard eğitiminden sonra devreye sokmaktadır. Dünyaya böyle bir uygulamayı hediye eden ve 98 yaşına kadar yaşayan Guy Berard kendi sağlıklı yaşamını her yıl kendine uyguladığı ‘Berard AIT’ seanslarına borçlu olduğunu söylemiştir.
Berard AIT Methodu algının en kısa yolu olan sağ kulak-sol zihin bağlantısının güçlendirilmesi eğitimidir. Sol kulak ağırlıklı işitsel algı, halk arasında  ‘jetonun geç düşmesi’ olarak bilinir. Zihnimizde iki işitme merkezimiz ama sözel ve sayısal  bir algılama ve yorumlama merkezimiz olduğundan ve bu merkezin de sol zihnimizde bulunmasından dolayı sol zihnin eğitiminin önemi açıktır. Sol zihni eğitmek için sağ kulağın işlenmiş müzikle (müzikteki alçak ve yüksek frekanslarla) eğitilmesi ve zihnin  yeni yollar bularak, kendini eğitmesidir.

 "BERARD ZİHNİN ORGANİZE OLMASINI SAĞLAR" Kişilerdeki dikkat eksikliği, hiperaktivite, konsantrasyon, algı sorunu, odaklanamama, ders çalışma ya da hayata karşı bir isteksizlik, zamanı iyi kullanamama, iş stresini idare edememe, özgüven sorunu, sınav stresi gibi sorunlara karşı Berard zihni organize eder. 3 yaş ve üzeri herkes Berard yönteminden yararlanabilir.Konuşma sorunu olan, otizmli, asperger sendromu ya da akademik hayatına başlamış öğrenme güçlüğü yaşayanlar için de Berard Methodu etkili bir yöntemdir.Bu yöntemi iş hayatı devam eden yetişkinler de tercih ediyor. İş adamları, hekimler, sanatçılar Berard alarak kişisel gelişimlerini tamamlamayı, hafızalarını tazelemeyi, iş stresinden uzaklaşmayı sağlıyorlar.

Zihnindeki ajandayı düzenlemek isteyen herkes bize gelebilir. Alzhemeir tehlikesi olan bir yetişkin de gelebilir, yüzde 80'e vuran işitme kaybı olan insan da gelebilir çünkü Berard küçük titreşimlerle orta kulaktaki üç küçük kemiğe titreşim kazandırarak, işitme kayıplarını geri kazandırabiliyor ya da işitmede netlik sağlıyor." UYGULAMA NASIL YAPILIYOR ? Berard AIT uygulamaları 20 kez yarımşar saatlik dinletiler halindedir. 20 gün günde 1 kez olarak dinleti yapılabildiği gibi, günde 2 kez olarak en az 3 saat ara ile 10 gün de yapılabilir. Rahat bir koltuğa oturan kişi sadece frekanslarından yararlandığı müziği dinleyerek öğrenme kulağı olan sağ kulağını geliştirir. Gelişim süreci bu 20 dinleti ile başlatılmış olur ve giderek açılan algı, tüm diğer yetileri etkileyerek 6 ay boyunca yükselir. Konsantrasyon, odaklanma ve diğer tüm alanlarda gösterilen gelişim ile kişi verimini de en yüksek seviyeye taşır.

Bu makale 9 Aralık 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Kl. Psk. Didem Demirşahin Menekşe

Uzman Klinik Psikolog Didem Demirşahin, 25 nisan 1992 yılında Samsun da doğmuştur. İlkokulu Şehit Onbaşı Yücel Ünsal ilköğretim okulunda okumuştur. Lise öğrenimini de Samsun 19 Mayıs Lisesinde tamamlamıştır. Üniversite öğrenimine 2010 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Psikoloji Bölümünde başlamıştır. Lisans bitirme tezini “Kıbrıs’ta yaşayan savaş görmüş insanların travma sonrası stres bozukluğu “ konusunda yapmış ve lisans eğitimini yüksek onur listesinde yer alarak 2016 yılında mezun olmuştur. Aynı yıl Yakın Doğu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Psikoloji Anabilim Dalında Klinik Psikoloji Yüksek Lisans öğrenimine başlamıştır ve 2018 yılında bitirme tezini  “YAŞLILARDAKİ SOSYODEMOGRAFİK FARKLILIKLARIN DEPRESYON VE YAŞAM KALİTESİ AÇISINDAN İNCELENMESİ: YAŞAM KALİTESİNİN DEPRESYON ÜZERİNDEKİ ETKİSİ “ konusunda yapmış ve yüksek onur ...

Etiketler
Cocuk gelişimi
Uzm. Kl. Psk. Didem Demirşahin Menekşe
Uzm. Kl. Psk. Didem Demirşahin Menekşe
İzmir - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube