Balık yağı iştah açar mı? yazın balıkyağı tüketmek zararlı mı? balık yağı alırken nelere dikkat etmeli ⁉

Balık yağı iştah açar mı? yazın balıkyağı tüketmek zararlı mı? balık yağı alırken nelere dikkat etmeli ⁉

Omega-3 (w-3) ve omega-6 (w-6) yağ asitleri insan vücudunda sentezlenmedikleri için diyetle almak zorunludur. Omega-3 yağ asitleri daha çok balık, merada beslenen hayvan eti, özgür dolaşan kümes hayvanlarının yumurtası ve keten tohumu yağlarında bulunur. Asıl kaynak yağlı balıklardır. Morina-Uskumru-Somon-Hamsi-İstavrit-Ton Balığı-Yayın balığı ortalama haftada 2 kere 70-200 gram tüketmek gerekir. Bitkisel kökenli olanların günlük ihtiyacı karşılaması için kilolarca tüketilmesi gereklidir. Yani 1 avuç ceviz ile sanılanın aksine ihtiyaç karşılanamaz. Balık çiftliklerinde yetiştirilen balıkların omega 3 içeriği çok düşüktür. Serbest dolaşan dip balıklarında ise ağır metal bulunabilir.

Bebeğim ağır metal almasın ama yeterince omega 3 alsın diyorsanız IFOS onaylı ve içeriğine antioksidan eklenmiş özellikle DHA içeriği yüksek balıkyağı preparatları kullanabilirsiniz. ? Balık yağı iştah açıp kilo aldırır mı❓Yanıt: HAYIR ? Multivitaminli balık yağları içerdikleri B vitaminleri , çinko nedeniyle iştah açabilir. Omega-3 yağ asitlerinden DHA görme fonksiyonları, öğrenme ve hafıza üzerine destekleyici etki gösterirken EPA damar sağlığı, kanın akışkanlığını arttırma, karaciğer yağlanmasının tedavisi başta olmak üzere antimitojenik, antioksidan özellikleri nedeniyle antikanser etkinlikte dahil birçok hastalığın tedavisinde kullanılır. DHA’nın yüksek dozları dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun tedavisinde kullanılır. Balık yağı yılın her döneminde tüketilebilir.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Tuğçe Tülümen

Uzm. Dr. Tuğçe TÜLÜMEN, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1994 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2000 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasına ise, 2005 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başlamış ve 2011 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olmuştur.

Mecburi hizmetini Konya Akşehir Devlet Hastanesi'nde tamamlayan Uzm. Dr. Tuğçe TÜLÜMEN, Özel Medline Antalya Hastanesi'nde ve Özel Lara Anadolu Hastanesi'nde, görev yapmış mesleki çalışmalarına ise, Antalya Medical Park Hastanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Balık yağı
Uzm. Dr. Tuğçe Tülümen
Uzm. Dr. Tuğçe Tülümen
Antalya - Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube