Aşırı terlemenin çaresi botoks

Aşırı terlemenin çaresi botoks

BOTOKS

Botoks uygulamalırının bu konuda uzman olan doktorlar tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Yterli bilgiye sahip olmayan kişilerin yaptığı botoks uygulamaları ciddi problemlere yol açabilmektedir.

Botoks uygulamaları kısa sürede tamamlanan, ağrısız ve iş gücü kaybı yaratmayan işlemlerdir. Enjeksiyon sonrası ortaya çıkan etki, kişiden kişiye değişmekle birlikte 4-6 ay süreyle etkisini göstermektedir. Bu sürenin sonuna doğru enjeksiyon yapılan bölge yavaş yavaş eski haline döner. Bu süre boyunca kırışıklıklara m,dehale edilmiş, ayrıca mevcut kırışıklıkların daha da derinleşerek o bölgeye yerleşmesi geciktirilmiş olur. Tekrarlayan uygulamalarda bu etki sayesinde yüz yaşlanması geciktirilebilir.

AŞIRI TERLEMENİN ÇARESİ BOTOKS

Terlemek, vücudun savunma mekanizmalarından biri. Vücudun ısı dengesini koruyabilmesi için terlemek şart.

Ancak kimi insanlarda bu durum aşırı derecede oluşuyor. Bu insanlar sıcak olmayan zamanlarda, kışın ortasında bile aşırı derecede terleyebiliyor.

Elleri birdenbire sırılsıklam olabiliyor. Ellerin aşırı terlemesi, insanların meslek seçimlerini bile etkiliyor. O nedenle insanlar bir çözüm yolu arıyor ama tedavisi de çok bilinmiyor.

Botoks, uygulama yapılan bölgede sinir iletimini engelliyor. Terlemeyi sağlayan sinirler bloke edildiği için terleme duruyor. Terleme sorununun tedavisi için sıklıkla başvurulan botoks yönteminin hiçbir yan etkisi yoktur. Uygulamaya başlamadan önce basit bir testle ter bezlerinin yoğun olduğu bölgeler belirleniyor.

Ter bezlerinin yoğun olduğu bölgelere daha sık aralıklarla enjeksiyon yapılıyor. Kişiler sıklıkla el, ayak ve koltuk altı terlemesinden şikayet ediyor. Günümüzde genellikle botoks uygulaması bu bölgelerde sıklıkla tercih ediliyor.

Seans süresi 10 dk olan botoks uygulamasında tek seansla ortalama olarak 6 ay boyunca terlemenin önüne geçilebiliyor. Bu süre, terlemeden şikayet edenlerin yaz aylarını kuru geçirmesi için yeterli oluyor. Aşırı terleme şikayeti olanların yılda 2 seans terleme botoksu yaptırmalarını öneriyoruz.

Botoksun hamilelik ve emzirme dönemlerinde zararlı bir etkisinin olup olmadığı henüz net olarak bilinmiyor. Ancak yine de hamilelerin ve emziren annelerin botoks yaptırmasını tavsiye etmiyoruz. Ayrıca terleme botoksu, sinir ve kas sistemi hastalığı olanlara da önerilmiyor.

Bu makale 17 Mart 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Mustafa Şengezer

Prof. Dr. Mustafa ŞENGEZER, 1951 yılında Niğde’de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini Konya Maarif Koleji'nde bitirmiştir. Ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1978 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Gülhane Askeri Tıp Akademisi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda ve Plastik Cerrahi Anabilim Dalı'nda tamamlamıştır. Ardından GATA Plastik Cerrahi Anabilim Dalı'nda sırasıyla Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesörlük Akademik unvanlarını almıştır. Uzun yıllar GATA Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini sürdürdükten sonra yaklaşık 7 yıl önce bu görevinden ayrılan Prof. Dr. Mustafa ŞENGEZER, halen muayenehanesinde serbest hekim olarak mesleki çalışmalarını sürdürmektedir. Prof. Dr. Mustafa ŞENGEZER, akademik kariyeri esnasında 2 yıl süreyle Amerika’da Kentucky Üniversi ...

Etiketler
Botok uygulaması
Prof. Dr. Mustafa Şengezer
Prof. Dr. Mustafa Şengezer
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube