Alkolizm ve Beyin: Wernicke – Kursakov Hastalığı

Uzm. Psk. Alkım Seven
Uzm. Psk. Alkım Seven
5 Ekim 2015806 görüntülenme
Randevu Al
Alkolizm ve Beyin: Wernicke – Kursakov Hastalığı

Wernicke-Kursakov Sendromu, hastada psikotik (gerçekle bağlantısı olmayan) bulgulara ve kişilik değişimlerine yol açabilir ve demans (bunama) gibi seyir gösterebilir. B1 vitamini (tiamin) eksikliği kaynaklı beyinde limbik sistem ve beyin sapı hasarına yol açar.

Belirtileri olarak;

- Kas hareketlerinde bozulma,
- Görmede bozukluk,
* Çift görme,
* Göz hareketlerinde bozulma,
- Kafa karışıklığı,
* Yön bulmada güçlük,
* Zaman ve yer karmaşası,
- Bellekte bozulma görülmektedir.

Haftalar süren bir akut seyirden sonra bu bozulmalar farklı derecelerde düzelirken ardından kronik tabloda yerleşir

Ülkemizde ayrıca sıklıkla "Açlık Grevi" veya "Ölüm Orucu" gibi münferit olarak veya kitlesel eylemlere katılan bireylerde de görülmektedir.

Alkım Seven

Nöropsikolog

Etiketler

KadınBeyin ağrısıAlkolGöz kaslarıGöz ile beyin ilişkisiGöz sinirleri hastalıklarıGöz bozukluğuBeyin hücreleriGözAlkolizmAlkolün etkileriAlkolün zararlarıAlkol tedavisiHareketHareket bozukluğuAlkol tüketimiAlkol yoksunluğuB1 vitaminiAlkol zehirlenmesiBeyin küçülmesiAlkol kötüye kullanımıBeyin küçülmesi nedirBeyin küçülmesi belirtileriBeyin hasarıHareket kaybıAlkol bağımlısıHareket gucluğuHareket sorunuHareket zorluğuBeyin hücrelerinde ölmeBeyin hacminde küçüklükBeyin hücrelerinde sürekli tahribat yaratır mıAlkol bağımlığıBeyin küçülmesi medikal tedavisiAlkol bağımlılarında ilaç kullanımıBeyin hasarlı hastaBeyin hücre ölümüBeyin hucrelerinin olumuBeyin hastalıkBeyin hastalıklarının tanısıBeyin hastalıkları nelerdirBeyin hastalıkları tedavisiKursakovKursakoffNöropsikologKursakov sendromuWernicke-kursakov sendromu nedirAlkımNöropsikolojiAçlık greviHareket güçlüğüYön bulmaYön bulma güçlüğü

Yazar Hakkında

Uzm. Psk. Alkım Seven

Uzm. Psk. Alkım Seven

Alkım Seven 1985 yılı İzmir doğumludur. Liseyi İzmir Konak Anadolu Lisesi’nde okumuş ve bu dönemde Ege bölgesi Liseler Arası Felsefe Platformu’nu kurmuştur. Liseyi bitirdikten sonra sırasıyla Yakın Doğu Üniversitesi ve Bristol Üniversitesi’lerinde psikoloji ve nöropsikoloji eğitimlerini tamamlamıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır