Akupunktur ile sigara bırakmak mümkün mü ?

Akupunktur ile sigara bırakmak mümkün mü ?

İnsanlarda serotonin ve endorfin adı verilen iki madde vardır. Bunlar beyinde bulunur ve rahatlık, hoşluk, keyif ve huzur gibi duygular ile ilgilidirler. Normalde insanlarda kahkaha atınca, mutlu bir haber alınca ya da çikolata veya güzel bir tatlı yiyince, bir yeriniz acıyınca serotonin ve endorfin düzeyi yükselir.

Ancak sigara içenlerde serotonin - endorfin salgılama işini sigara üstlendiğinden vücut otonomisini kaybetmiştir. Sigarayı bırakanlarda ilk hafta beyin serotonin salgılama işini gerçekleştiremediğinden vücut oldukça zor anlar yaşar. Beyin ancak 72 saat sonra eski görevini yapmaya başlar.

Sigara bırakmak için kulak akupunkturu uygulanır.kulak akupunkturun önemi ise vücudun sigara isteğini keser .sigaraya karşı aşırı duyarlılık yanı sigara dumanı veya kokusuna karşı aşırı derecede tiksinti ve mide bulantısına yol açtığından tedavi süresince sigara içme gibi durum olmaz. Hasta rahat şekilde strese girmeden ve iştahı açılmadan sigara bırakır.

Çünkü kulak akupunkturu uygulandığında iştah kesme noktaları ve beyini sakinleştirici özelliği olan noktalara da kulak akupunkturu uygulanır.
 

Akupunktur İle Kaç Seansta Sigara Bırakılabilir ?

Sigara bırakmak için 2 gün aralıklarla 5 seans yeterli olmaktadır.7 -15 gün aralıklar sürebilir.

Sigarayı Bırakmak İsteyen Kişi Neler Yapmalıdır ?

Öncelikle kesin karar verdiğinden emin olmalıdır.Çoğu zaman bir gün belirlemek ve buna hazırlanmak yararlı olmaktadır. Tedaviye gelmeden önce en az 12 saat sigara içmemiş olması gerekmektedir. 

Akupunktur Tedavisi İle Sigarayı Bırakmada Başarı Oranı Nedir ?

%90 - 95 gibi yüksek bir başarı oranı vardır.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Turguncan Uygurtürkoğlu

Uzm. Dr. Turguncan UYGURTÜRKOĞLU, 1940 Çin Halk Cumhuriyeti Şincang Uygur Özerk Bölgesi‘ nın Kaşgar şehrinde doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini Kaşkar'da tamamlayıp. Tıp tahsilini ise 1955-1961 yıllarında Şincang Tıp Üniversitesinde başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur. 1978 -1983 yılları arasında Kaşkar Devlet Hastanesinde Hariciye ve Akupunktur dallarında ihtisas yaparak genel cerrahi uzmanlığını almıştır. 1983-1988 yılına kadar Kaşkar Devlet Hastanesinde baş hekim olarak çalışmıştır. Çalışma hayatında Uygur ve Çin Geleneksel Tebabetri, Akupunktur tedavi hakkında birçok araştırmalar yaparak çok iyi sonuçlar elde etmiştir.  Sağlık Bakanlığı ile çalışma bakanlığı kararı ile genel cerrahi uzmanı olarak devlet hastanelerinde çalışmıştır. 1992-1993 yıllarında Üniversitesi ve Şincang Tebabet Üniversitesinin akupunktur tedavi bölümlerind ...

Etiketler
Akupunktur
Uzm. Dr. Turguncan Uygurtürkoğlu
Uzm. Dr. Turguncan Uygurtürkoğlu
Mersin - Akupunktur
Facebook Twitter Instagram Youtube