Ozonterapi ve covid-19

Ozonterapi ve covid-19

Ozonterapi, tıbbi ozon gazı kullanarak bazı hastalık veya  sorunların tedavi edilmesidir. Ozon tedavisi; metabolik, hormonal bozukluk veya hastalıklar, akut veya kronik iltihabi hastalıklar, KOAH ve diğer bazı akciğer hastalıkları, kronik bağırsak problemleri,  gecikmiş yara iyileşmesi, kronik ağrı ile  seyreden hastalıklar, fibromyalji, kronik yorgunluk sendromu, uyku bozukluğu, detoks, antiaging amacıyla ve daha pek çok problemde  uygulanabilmektedir.

   Ozon doğada bulunan en güçlü üçüncü oksidan olan, üç atomlu oksijen bileşiğidir. Yüksek dozda zararlı olabilen bir madde çok düşük dozlarda tedavi edici olabilmektedir. Bu biyolojik prensip ozon gazı için de geçerlidir. Ozon tedavisinde ileri derecede seyreltilmiş (%5 ozon+%95 saf oksijen) ozon karışımı kullanılmaktadır. Bu tıbbi ozon karışımı ise tedavi edici özellik taşımaktadır.

  Ozon gazı hastanın dokusuyla (kan, mukoza, deri, kas, eklem aralığı vb) temas ettikten sonra bir dizi kimyasal reaksiyon başlar. Bu reaksiyonun sonucunda vücudun doğal antioksidan sistemi aktive olur. Ve tekrarlayan tedavi seansları ile bu antioksidan sistemin kapasitesi güçlendirilir. Bedendeki doğal koruyucu mekanizmalar harekete geçirilmiş, detoks organlarının kapasiteleri arttırılmış olur. Toksik maddelerin, hasarlı hücrelerin, mikropların yok edilmesi bedenden uzaklaştırılmasına anlamlı bir katkı sunar. Metabolizmayı düzenleme etkisiyle sadece sorun olan bölgede değil tüm bedende genel bir iyileşme hali sağlar.

   Ozon tedavisi özellikle anti bakteriyal, anti viral, anti fungal etkileriyle dikkat çekmektedir. Bu etkileri doza bağımlı olarak  oksidan, antioksidan, anti-inflamatuar, immünömodülatör(bağışıklığı düzenleyen) mekanizmalar üzerinden gerçekleşir. Covid-19 pandemisini yaşadığımız şu günlerde işte bu etkileri nedeniyle ozon tedavisi yeniden gündeme gelmiştir.

   Covid-19 virüsü lipitten zengin zarf içeren bir virüstür. Ozon tedavisi ise bu tür zarflı virüslere özellikle etkilidir. Virüsün oksidasyona karşı savunmasız bölgelerinden direkt antiviral etkisini gösterir. Ozon virüs-hücre temasını bozarak virüse zarar verir ve üreme döngüsünü sekteye uğratır. Bunun yanında doğal bağışıklık sistemini güçlendirerek ve vücudun detoks kapasitesini arttırrak da destekler. Tüm bu etkileriyle hem covid-19 enfeksiyonuna karşı korumada, hem enfeksiyonun tedavi sürecinde, hemde geçirilmiş enfeksiyona bağlı oluşan kronik istenmeyen değişikliklerin tedavisinde kullanılabilmektedir.

Bu makale 5 Mart 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Özlem Aldemir

1974 Antalya doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini Antalya'da yaptı. Ege üniversitesi Tıp fakültesi'nden 1997'de mezun oldu.Yine Ege üniversitesi tıp fakültesinde, Anesteziyoloji ve reanimasyon dalındaki uzmanlık eğitimini  20004  yılında tamamladı.2005 yılına kadar Anestezi ve reanimasyon uzmanı olarak Ege Üniversitesinde görev yaptı. 2005-2019 yılları arasında  Antalya Anadolu Hastanesinde anestezi ve reanimasyon uzmanı olarak görev yaptı. 2016 yılında Nöralterapi eğitimi almaya başladı. Beraberinde ozonterapi, manuelterapi, şelasyon, prp/cgf, akupunktur alanlarında da eğitimlerini sürdürdü. 2018 yılında yarım zamanlı, 2019-2022 yılları arasında tam zamanlı olarak Özel Antalya Anadolu hastanesi  tamamlayıcı tıp  kliniğinde görev yaptı. 2022 yılında muayenehane açtı. Halen muayenehanede  tamamlayıcı tıp ve regülasyon tıbbı alanında çal ...

Etiketler
Ozonterapi
Uzm. Dr. Özlem Aldemir
Uzm. Dr. Özlem Aldemir
Antalya - Anestezi ve Reanimasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube