Nöralterapi nedir ? nasıl uygulanır?

Nöralterapi nedir ? nasıl uygulanır?

 Çeşitli hastalıkların, özellikle de ağrının, bazı lokal anestezikler kullanılarak uygulanan  enjeksiyonlar ile tedavi edilmesidir. Bir tamamlayıcı tıp ve  regülasyon tedavisidir. Klasik tıbbi tedavilerle birlikte onları destekleyici olarak uygulanabildiği  gibi tek başına da tedavi edici olabilmektedir. Nöralterapi herşeyden önce bütünsel bakış açısına sahip bir tedavi yaklaşımıdır. Hastanın sadece sorun olan bölgesi değil tüm sistemi değerlendirme  ve tedavi sürecinde dikkate alınır.

 Yaklaşık 100 yıllık bir tarihsel geçmişi olan, dünya sağlık örgütü tarafından kabul edilmiş ve pek çok ülkede uygulanan bir tedavi yöntemidir. Nöralterapi eğitimini almış hekimler tarafından ugulanır.

Nöralterapi nasıl uygulanır?

  Çeşitli boyutlarda olmakla birlikte, genellikle küçük, ince  enjektör uçları kullanılarak, bazı lokal anestezikler enjekte edilir. Enjeksiyonlar, serbest sinir uçları, damarsal yapı, lenf sistemi açısından özellikli nokta veya bölgelere  uygulanır.

 Nöralterapi  enjeksiyonu yapıldığında;  hem iğnenin uyarıcı etkisi, hem de lokal anestezik maddenin biyoelektriksel  düzenleyici etkisi devreye girer.  Nöralterapi uygulaması bir nevi sistemi geçici bir süreliğine dinlenmeye alır ve böylece fabrika  ayarlarına döndürmüş olur. Nöralterapi şikayeti durdurmayı değil, şikayete neden olan bozulmuş regülasyon sistemini  bulup düzenlemeyi amaçlar.

 Tedavi seanslar halinde yapılır. Seans araları akut  vakalarda  3-4 gün, kronik   sorunlarda 7-14 günde bir olacak şekilde ayarlanır. Tedavi süresi ise hastaya ve hastalığın seyrine göre  3-10 seans arasında değişebilir.

Nöralterapi hangi durumlarda uygulanır?

Klasik tedaviye dirençli olan kronik hastalıklar başta olmak üzere, birçok akut ve kronik hastalıkta  çözüm olabilmektedir. Bunlardan bazıları; başağrıları (migren, gerilim tipi başağrıları), trigeminal nevralji, boyun, sırt, bel ağrıları, bazı eklem hastalıkları, sinir sıkışmasına bağlı gelişen sorunlar, allerjik astım ve diğer alerjik kökenli hastalıklar, barsak hastalıkları (iritabl barsak hast, kronik kabızlık, chron, ülseratif kolit vs), zona sonrası gelişen ağrı sendromları, hormonal bozukluklar, üreme fonksiyonu bozuklukları, dolaşım bozuklukları, huzursuz bacak sendromu, kronik yorgunluk sendrmu, fibromyalji, myofasial ağrı sendromu, depresyon, panik atak, uyku bozuklukları, detoksifikasyon amacıyla, antiaging (sağlıklı yaşlanma/ yaşlanmayı geciktirme) olarak sayılabilir.

Nöralterapi uygun hastaya, uygun tedavi yöntemi seçilerek, doğru ellerde, doğru şekilde uygulandığı takdirde çok faydalı, yan etkisi de minimal olan bir tedavi şeklidir.

Bu makale 5 Mart 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Özlem Aldemir

1974 Antalya doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini Antalya'da yaptı. Ege üniversitesi Tıp fakültesi'nden 1997'de mezun oldu.Yine Ege üniversitesi tıp fakültesinde, Anesteziyoloji ve reanimasyon dalındaki uzmanlık eğitimini  20004  yılında tamamladı.2005 yılına kadar Anestezi ve reanimasyon uzmanı olarak Ege Üniversitesinde görev yaptı. 2005-2019 yılları arasında  Antalya Anadolu Hastanesinde anestezi ve reanimasyon uzmanı olarak görev yaptı. 2016 yılında Nöralterapi eğitimi almaya başladı. Beraberinde ozonterapi, manuelterapi, şelasyon, prp/cgf, akupunktur alanlarında da eğitimlerini sürdürdü. 2018 yılında yarım zamanlı, 2019-2022 yılları arasında tam zamanlı olarak Özel Antalya Anadolu hastanesi  tamamlayıcı tıp  kliniğinde görev yaptı. 2022 yılında muayenehane açtı. Halen muayenehanede  tamamlayıcı tıp ve regülasyon tıbbı alanında çal ...

Etiketler
Nöralterapi nedir nasıl etkili olur?
Uzm. Dr. Özlem Aldemir
Uzm. Dr. Özlem Aldemir
Antalya - Anestezi ve Reanimasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube