Sizde “işinizi” iyi yapanlardan mısınız?

Sizde “işinizi” iyi yapanlardan mısınız?

Merhabalar hepinize,

Yazdıklarımıza gösterdiğiniz ilgiye, değere, emeğe binlerce teşekkürler.
Son günlerde bir TV kanalında duyduğum anlamlı bir söz var “paylaştıklarınız sizindir, sakladıklarınız değil” bu cümle sanki sizlerle buluşmamın ana fikri gibi..

Biliyorsunuz bilgi paylaşıldıkça artar, çünkü paylaşanı “yeni bilgiler bulmaya, yeni fikirler üretmeye yöneltir de ondan…..

Değerli sağlık dostları,yazımızın başlığını sorarken aslında biraz kendi yaptıklarımı, mesleki yaklaşımımı sizlerle paylaşmanın “perde aralanması” olarak görmenizi istedim….

Sizi bilmem ama, ben bu dünyada şanslı bireylerden olduğumu düşünüyorum, çünkü sizlerle 28 yıldır çok severek yaptığım bir işin inceliklerini paylaşmaya çalışıyorum.

Mesleğimiz öyle bir alan ki “herkesin üzerinde konuşmak için geçerli bir nedeni var. yani “beslenme” hepimizin fizyolojik bir gereksinimi, günde en az üç kez besleniyoruz, hepimizin bu konuda bir fikri, deneyimi, önerisi var. Kısaca “biz beslenme uzmanlarının işi çook zor” çünkü sizlerin bildiğinden farklı “yeni bir şey söylemek sorumluluğumuz var da ondan.

Ancak bizlerden önce sizlere ulaşan o kadar çok iletişim kanalı var ki ( görsel, işitsel ve sınırsız internet ağları) işte bu noktada ” bireyin bilgi seçiciliği( başka bir değişle bilgi kirliliğinden kendisini koruması) çok önemli ve belirli bir bilinç düzeyini gerektirmektedir.

Bunun için, eğer konu sağlığınızla ilgili bir sorun ise; siz siz olun işini iyi yapan sağlık profesyonellerine ulaşın( beslenme uzmanı, doktor, diş hekimi..gibi..gibi) çünkü sağlığımız değerlidir, kıymetlidir. Bir kere kaybettiğimizde “yeni hali hep bir eksiktir”.

Sizlere birazda mesleki yaklaşımımı paylaşayım. bu noktada programı devam eden bir danışanımın izlenimlerini örnek vererek yazmaya çalışayım.

Danışanımın ismi Mesude hanım ,40′lı yaşlarda bana daçok uzak bir semtten geliyor.Geçen seansımız da şöyle bir cümle kullandı; “siz diyetisyen değilsiniz “yaşam koçusunuz” bana diyet!! zayıflama!! dışında başka bir şey anlatıyorsunuz. ama sonuçta daha iyi besleniyorum, daha sağlıklı “kilo kaybediyorum.

Sanırım işin sırrı burada, aslında bütün seanslarım da söylediğim; öncelikle size özel ” yeni bir beslenme- yaşam modeli oluşturabilirsek siz hem bilinçli beslenmeyi öğreneceksiniz hem de ” sağlıklı, kalıcı ve de akılcı zayıflayacaksınız diyorum.

Nasıl mı diyetsiz, yasaksız, siz istemezseniz listesiz.

Başlığımızda sormuştum ya sizde “işinizi” seviyorsanız binlerce farklı öngörü geliştirirsiniz. Elbette bizim bütün öngörülerimiz “kişiye özeldir. bu yüzden seanslarımızda ki başarımızı danışanlarımla adilce paylaşırız. Başarıyı ikimiz yaratıyoruz.

İşinizi severseniz (hangi meslek grubu olursanız olun, beslenme uzmanı, doktor, aşçı, öğretmen, çevre temizlikçisi…gibi….gibi) yaşamınız, verimli, kaliteli, yaşadığınız çevre, ülke, dünya “daha yaşanılır hale gelir..

Sağlıkla, sevgiyle kalın.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dyt. Ayşe Cengiz

Uzm. Dyt. Ayşe CENGİZ, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak Diyetisyen unvanı almıştır. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Bilimlerinde “gebe annenin beslenmesi ve kalsiyum metabolizmasına etkileri” konusunda master yapmış ve Uzman Diyetisyen unvanı almıştır. Üniversite eğitimleri sonrasında mesleki hayatına Yedikule Ermeni Hastanesi'nde başlamış olan Uzm. Dyt. Ayşe CENGİZ, daha sonra İnternational Hospital'da  ve 1999-2009 yılları arasında Acıbadem Sağlık Grubu Etiler Polikliniği'nde klinik diyetisyeni olarak yarı zamanlı olarak hizmet vermiştir. Şu anda ise Bahçeşehir de bulunan kurucusu da olduğu Yöntem Beslenme Danışmanlığı Merkezi'nde bireysel ve kurumsal beslenme eğitim hizmetleri vererek çalışmalarına dev ...

Uzm. Dyt. Ayşe Cengiz
Uzm. Dyt. Ayşe Cengiz
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube