Rinoplasti ve yüz çökmelerinde anında çözüm

Rinoplasti ve yüz çökmelerinde anında çözüm

Rinoplasti (Burun Estetiği) ve yüz cerrahileri cilt, kemik ve kıkırdak yapıyı kaçınılmaz biçimde etkileme potansiyelleri olan operasyonlardır. Cerrah ne kadar koruyucu davransa da vucudun iyileşme dinamikleri belirli bölgelerde deformasyon yaratma potansiyeline sahiptir.

Tanıdığınız birçok ünlü geçirdikleri ilk estetik müdahaleyi koruyabilmek için ardından zaman zaman tekrar müdahale ihtiyacı duymaktadırlar. Bilinen süperstar örneklerimizin bazılarında 20 nin üzerinde cerrahi müdahale geçirenleri mevcuttur. 

Bu tür problemlerde çok koruyucu çözümler üzerinde çalışmaktayız. Uzun süreli takiplerle yüzde ve burunda ne sebeple olursa olsun cilt ve sert doku çökmelerinde dolgu prosedürleri ile dakikalar içerisinde çok başarılı sonuçlar elde edebilmekteyiz. 

Dolgu için kullandığımız malzemeler çok çeşitlidir. Gerekli noktaya dokunun karakterine en yakın seçim çok önemlidir. Örneğin kemik doku kaybını yerine koyacaksak ona uygun üretimiş, cilt veya yağ dokusu azalması varsa ona uygun üretilmiş dolgu malzemesi seçimi çok önemlidir. Dolgu enjeksiyonları oldukça kolay işlemler gibi düşünülmesine rağmen aslında son terece teknik bir konudur. Çökmeleri düzeltirken aynı zamanda yüzdeki yaşlanma etkilerine karşı bazı müdahaleler de yapabilmekteyiz.

Ameliyatsız yüz gençleştirme prosedürlerimiz çok başarılı, 30-40 dakikada 6-9 yaş gençleşme sağlayabildiğimiz uygulamalardan oluşur. Yüz ve onu taşıyan kılıf geçen zamanla yer çekimine yenilmeye başlar. Cilt altı dokularda hyaluronik asit denilen destek malzemesinin azalmasıyla kırışıklıklar da probleme dahil olur. 

Ameliyatsız yüz gençleştirme yaparken gelişigüzel değil bilimsel olarak çalışılmış kilit noktalarda germe enjeksiyonları gerçekleştiriyoruz. Bu sayede üzgün,sarkık,depresif,kızgın,çatık kaşlı, kazayakları gibi sorunlarda çok belirgin ifade değişiklikleri sağlayabiliyoruz. Bunu yaparken en önemlisi doğal görünümü kaybetmiyoruz. 

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Güney

Yrd. Doç. Dr. Selçuk GÜNEY, 1964 yılında Çanakkale’de doğdu. Tıp eğitimini Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlayarak mezun oldu. Mezuniyetinin ardından, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ihtisasını da 1996 yılında tamamladı. İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapmış olduğu ihtisas süresi içerisinde yurt dışında birçok eğitim programında bulundu. Yrd. Doç. Dr. Selçuk GÜNEY, İsrail MASHAV bursuyla 1995’de Tel-Aviv Üniv. Prof. Sade Bio-Engineering Laboratory’de araştırma grubuna çağrıldı. Kulak Burun Boğaz Branşı’nın önemli isimlerinden Prof. Jacob Sade öncülüğünde dönemin en gelişmiş gaz ölçüm teknolojileriyle yaptıkları çalışma Annals of Otology Rhinology and Laryngology dergisinde yayınlandı. Yrd. Doç. Dr. Selçuk GÜNEY, aynı yıl içerisinde İsrail Wollfson Hospital Otorhinola ...

Etiketler
Burun çökmesi
Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Güney
Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Güney
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube