Pilonidal sinus (kıl dönmesi) tanısı ve nedeni

Pilonidal sinus (kıl dönmesi) tanısı ve nedeni

İki vücut yarımının birleştiği yerde, ortada bulunan kıl köklerinin birleşme hatasından veya kıllarının tutunmasından “Kıl Dönmesi” meydana gelebilmektedir. Hastalığın sebepleri arasında; aşırı kilo, hareketsiz yaşam, uzun süreli oturarak iş yapma, yoğun saç ve vücut kılı ile hijyen kurallarına uymamak görülmektedir. Deneyimsiz ellerde ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi kötü sonuçlar doğurmaktadır. Hastalar maalesef kandırılmakta ve ümit tüccarlığı yapılmaktadır.

Hastalarımız bu hastalığı tarif ederken; “Dönem dönem kuyruk sokumumda ağrı oluşuyor.”, “Vücudumun orta hattında bir ya da daha fazla delik var.”, “Kuyruk sokumum enfeksiyon kaptı.”, “Apse ve şişlik hissediyorum. Canım yanıyor ve dokunamıyorum.” şeklinde ifadeler kullanmaktadır.

Tedavi için merkezimizde hastalık doku etkin bir biçimde temizlenmektedir. Hastalıklı dokunun çıkarılmasının ardından doku boşluğu doldurulur. Yapılan lokal anestezi altındaki bu işlem ile hastalarımız kısa zaman içinde iyileşmektedir. Merkezimizde, ilerlemiş kıl dönmesi sorunları için teknik cerrahi yöntemlerde uygulanmaktadır.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mert Atak

Op. Dr. Mert ATAK, lise öğrenimini Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nde bitirdikten sonra, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde  başladığı tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine aynı fakültede yapmış ve Genel Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında, Çanakkale Devlet Hastanesi'nde,Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde görev yapmış olan Op. Dr. Mert ATAK,mesleki çalışmalarına şu anda kendi özel muayenehanesi'nde hastalarına hizmet vermektedir. Ayrıca Türkiye’nin saygın bilimsel dergilerinde makaleler, 20’ye yakın bilimsel toplantıda bildiriler sunmuş ve ulusal ve uluslararası 11 kongreye katılmıştır.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Op. Dr. Mert Atak
Op. Dr. Mert Atak
Ankara - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube