Kilo vermek isteyenler dikkat

Kilo vermek isteyenler dikkat

Bazen kilo vermek için bir sebep ararız kendimizce.. Yaşadığımız herhangi bir olay dönüm noktası olur hayatımızda.. Belki ailemizin baskılarına , kendimize, sevdiklerimizin bizi kilo nedeniyle incitmesine, çevremizdekilerin dedikodularına ,  eski kıyafetlerinin olmamasına, olmadıkça daha büyük bedenini almamıza, istediği kıyafetin içine girememeye ve sağlığının kötüleşmesine  kızmıştır illa ki……..! İşte o dönem sadece aklında olan biran önce zayıflamaktır. ..

Yaşam tarzı değişikliği ve diyet uzun süreli ve gerçekten kişinin üzerinde emek vereceği bir süreçtir. İnsanoğlu ise çok acelecidir. Aldığı kiloların hemen gitmesini ister ve bunun için farklı yöntemlere başvurur. İlk haftalarda çok mutlusunuzdur çünkü çok hızlı kilo vermeye başlarsınız, sizin dışınızda etrafınızdaki herkes sizdeki değişimi farkeder. Ancak bir süre sonra o diyetlerden ister istemez sıkılır, uzaklaşırsınız ve sonra eski yaşantınıza devam edersiniz.. Bir dönem sonra verdiğiniz kiloların fazlasını almış olarak bulursunuz…. Yetersiz, dengesiz ve hızlı kilo verdiren diyetler sizin umudunuzu ve paranızı almaktadır.

Diyetin, Diyetisyenin amacı sizin sadece kilo vermenizi sağlamak değil, sağlıklı ve dengeli beslenmeyi yaşam tarzınız haline gelmesini sağlamaktır.

Televizyonda A kişisi, Radyoda B kişisi, Apartman komşularınızdan C kişisi, iş arkadaşlarınız D kişisi çok kilo, hatta çok hızlı kilo vermiş olabilir. Tüm bunlar sizin düşüncelerinizi, motivasyonunuzu etkilememeli. Çünkü biliyoruz ki kilo bir şekilde verilir, herkes verebilir ancak bunu yaşam tarzı haline getirip herkes koruyamaz. Çevrenizde sizi caydırıcı bu tarz engeller olsa da fazla kilolarınız bir gecede oluşmadığı için bir gece, bir hafta hatta bir ay  gibi çok kısa sürelerde de gitmeyeceğini düşünmeliyiz.. Tüm hayatınız boyunca sürdürebileceğiniz sağlıklı bir yaşam tarzı edinmeniz dileğiyle……

Diyetisyen Ebru Aytekin

 

 

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Ebru Aytekin

Etiketler
Zayıflamak istiyorum
Dyt. Ebru Aytekin
Dyt. Ebru Aytekin
İzmir - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube