Keten tohumu ve yeşil çay

Keten tohumu ve yeşil çay

Keten Tohumu:

Keten bitkisinden elde edilir.

Keten tohumunun yararları

Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi gelir

Özellikle menopoz döneminde kullanımı kemikleri güçlendirir ve menopoza bağlı şikayetleri azaltır

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Kalp-damar hastalıklarından korur ve kolesterol düzeyini dengeler

Sinir sistemini ve hafızayı güçlendirir

Keten tohumu;Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 yağ asitleri , yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif, protein, kansere karşı etkili maddeler içerir

Günde 1-1.5 çorba kaşığı keten tohumu sağlıklı kalmak açısından yeterlidir. Dozunu kaçırmamakta yarar var.

Yeşil Çay:

Bağışıklık sitemi zayıf olanlar, herhangi bir kronik rahatsızlığı olanlar doktoruna danışmadan yeşil çay kullanmamalıdır. Örneğin Troid hastaları yeşil çay kullanımında kendi iradeleri ile hareket etmemelidir. Kesin olan bir şey varsa o da yeşil çayın doğru hazırlanıp tüketildiği takdirde sağlığa son derece faydalı olacağıdır. Yeşil çayda  kateşinler, epigallokateşin gallat (EGCG) gibi flavonoidler, polifenoller vardır. E vitamini açısından zengindir. Krom, manganez, selenyum, C vitamini bulunur. Güçlü bir antioksidandır.  İiçerek tüketmenin dışında yaralanmış bölgeye tampon yapabilirsiniz. Yeşilçay anti bakteriyel ve antiviral özelliğinden dolayı bir çok alanda kullanılmaktadır .

Yeşil çayın zengin içeriği nedeni ile diyet yaparken 1-2 fincan tüketilmesi faydalıdır. Kalp hastalıklarında, Parkinson ve Alzheimer gibi hastalıklarda kullanımı olumlu sonuçlar verir.  Yeşil çayın Kansere faydası olduğu tespit edilmiştir. Bakteriyel ve viral hastalıklara karşı direnç sağlar. Kemik- mineral yoğunluğunu arttırır. Bağışıklık sistemini geliştirmeye yardımcı olur. Diyet yaparken zindelik verir.Migreni hafifletir. Ağız kokusunu giderir.

Yeşil çayın faydalarının yanında bazı zararlarını da olduğunu unutmamak gerekir.  Sık idrara çıkma, bulantı, kusma, uykusuzluk gibi zararlar söz konusu olabilir. Kafeine hassasiyeti olanlar içmemelidir. Kalp hastalıklarına iyi geldiği bilinse bile mutlaka doktora danışarak kullanılmalıdır. Hamileler ve emziklilerin tüketimi çok sınırlanmalıdır. Troit hastalarının da kafalarına göre yeşil çay tüketmesi doğru değildir.


https://nesrineris.com.tr/

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Nesrin Eriş

Dyt. Nesrin ERİŞ, 1972 yılında Kars'ta doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerini Ankara'da tamamlamıştır. 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Teknolojisi Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nde lisans eğitimine başlamış ve 1994 yılında mezun olarak Diyetisyen unvanı almıştır. 2002 yılında ise Hacettepe Üniversitesi Sağlık Teknolojisi Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nde yüksek lisans eğitimini tamamlamış ve lisansüstü derecesini almıştır. Mesleki hayatına ilk olarak İstanbul'da bir zayıflama merkezinde başlamış olan Dyt. Nesrin ERİŞ, 8 ay sonra Ota Güzellik Merkezi Bakırköy şubesinde Diyetisyen olarak çalışmaya başlamış ve 1995 yılından beri Bakırköy Ota Güzellik Merkezi'nde danışanlarına hizmet vermektedir. Ayrıca buradaki görevinin yanısıra çeşitli hastanelerin, yemek firmalarının, internet sitelerinin ve yemek derg ...

Etiketler
Keten tohumunun yararları
Dyt. Nesrin Eriş
Dyt. Nesrin Eriş
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube