Grip çorbası ile kendinizi hastalıklardan koruyun

Grip çorbası ile kendinizi hastalıklardan koruyun

Kış aylarında hepimizin korkulu rüyası gripten korunmak, yakalandıysanız da bu hastalıktan çok daha çabuk kurtulabilmek için metabolizmayı canlandıran, antioksidan kapasitesi ve antiinflamatuar etkisi yüksek, bağışıklık destekleyici bir çorbaya ne dersiniz? İşte size hem az kalorili hem de çok etkili bir kış çorbası tarifi..

HAVUÇLU ZENCEFİLLİ GRİP ÇORBASI ( 5 porsiyon)

1 porsiyon=100 kalori>

Yarım kilodan biraz fazla havuç (650-700 gr)

1 adet büyük boy soğan

1 adet pırasa

2-3 diş sarımsak

1 yemek kaşığı toz zencefil

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

Karabiber

Kırmızıbiber

1 tatlı kaşığı zerdeçal

1 limon kabuğu rendesi

2 dal yeşil soğan

10 dal maydanoz

1,5 litre su (göz kararı)

Doğranmış havuç ve soğan zeytinyağında birkaç dakika pişirir. Arkasından sarımsak, zencefil eklenir, karıştırılır ve suyu eklenir. Tencerenin ağzı kapatılarak yaklaşık 20 dakika havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sebzeler piştikten sonra ocaktan alınır ve çorba blendırdan geçirilir. İçerisine yeşil soğan, maydanoz, zerdeçal limon kabuğu rendeleri ve baharatlar atılır. İsterseniz kendi servisinizi aldığınızda biraz daha zerdeçal ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun...

Diyetisyen Hilal Batmaz

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dyt. Hilal Batmaz

Uzman Diyetisyen Hilal Batmaz 2014 yılından beri İzmit'te ve Gebze’ de danışmanlık vermektedir. Kocaeli Üniversitesi’nde 2 yıl Makine Mühendisliği okuduktan sonra Başkent Üniversitesi'nde %100 burslu olarak beslenme ve diyetetik bölümünü kazanmış ve 2. olarak mezun olmuştur. Birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi’nde tezli yüksek lisansını tamamlayıp uzmanlığını aldıktan sonra "Beslenme ve Diyetetik" alanında doktora eğitimine başlamıştır.

Sporcu Diyetisyenliği, Onkoloji Diyetisyenliği, Bariatrik Cerrahi Diyetisyenliği, Kardiyoloji Diyetisyenliği ve Nefroloji Diyetisyenliği sertifikalarına sahiptir.

Uzman Diyetisyen Hilal Batmaz, şuanda Gebze'de özel muayenehanesinde danışanlarına hizmet vermektedir.

Etiketler
Diyetisyen
Uzm. Dyt. Hilal Batmaz
Uzm. Dyt. Hilal Batmaz
Kocaeli - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube