Gojiberry / kurt üzümü /tibet üzümü

Gojiberry / kurt üzümü /tibet üzümü

GOJİ-BERYY ADINDAN DA ANLAŞILACAĞI ÜZERE ÜZÜM GİLLERDEN ASLINDA 2007LERDE TANIŞTIĞIMIZ ANCAK ALTIN ÇİLEĞİN PATLAMASIYLA ONUN GÖLGESİNDE KALMIŞÇOK DA ÜNLENEMEMİŞ NADİDE BİR SÜPER MEYVEMİZ.DİĞER İSMİ KURT ÜZÜMÜ ve Anavatanı tibet olmasından kaynaklı tibetüzümü olarak geçmektedir..

Piyasada çok fazla gojiberry adı altında ürün satılmakta ve siz neyi alacağınızı bilememektesiniz...

Ben besinlerin en güzel halinin çoğunlukla işlenmemiş ve mümkün olduğunca az işlemden geçmiş halleri olduğuna inanırım.yani bu işlemler de kurutma ve öğütme ayıklama işlemleri olmalıdır.Daha fazla işlem gören besinler besin değerini kaybedeceğinden süper besin özelliğini de kaybedecektir...

Unutulmaması gereken nokta adı ne olursa olsun gojiberry-chia-kinoa yada başka birşey sizi kandırmalarına izin vermeyin...

benim burda gojiberrye süper besin deme sebebim besin içeriğinden kaynaklı

GOJİBERRY TEK BAŞINA SİZİ ZAYIFLATAMAZ...MAALESEF ÖYLE BİR MUCİZE HENÜZ BULUNMADI.

PEKİ 100GR GOJİBERRYNİN BESLEYİCİ DEĞERİ NEDİR?

ENERJİ:83KKCAL

TOPLAM KARBONHİDRAT:33GR

​DİYET LİFİ:8GR 

PROTEİN:11GR

TOPLAM YAĞ:1GR

**GOJİBERRY'NİN SAĞLIK ÜZERİNDEKİ  ÖNEMLİ ETKİLERİ

1. KAN ŞEKERİ DENGESİNİN SAĞLANMASI:

​Gojiberry kan şekeri dengesini güzel bir şekilde sağladığından araöğünlerde kullanılabilir bu açıdan şeker hastaları veya kilo kontrolü açısından insülin direncini kırmak için de verilebilir.

2.KARACİĞER DETOKSU:

​Gojiberry zengin içeriği ve içinde bulunan betainin özellikle diyabet hastalarının birçoğunda görülen karaciğer yağlanması ve damar rahatsızlıklarını önler.Yine içeriğinceki yüksek antioksidanlar sayesinde karaciğer dostu süper besin olarak bilinir.

3.CİLT SAĞLIĞININ KORUNMASI

Çok güçlü bir antioksidan olan beta karoten ve diğer antioksidanlar cildin korunmasında doğal destektir

4.BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ:

Bağışıklık sistemi vücudun korunma sistemidir.Gojiberry meyveleri, çok güçlü anti kanserojen olan germanium içeren yeryüzünde tespit edilimiş ilk meyvedir.

5.HORMONLAR:

Hipofiz bezinden salgılanan HCGüretimini arttırır. HCG hormonu;uyku kalitesi ve düzeni,konsantrasyon,vücuttaki yağ oranın azalmasının sağlanması,libidoyu yükseltirenerji artışı sağlar dinç ve diri olmayı sağlar.

NASIL KULLANILIR?

**SADECE MEYVE GİBİ ARAÖĞÜNLERDE TÜKETİLEBİLİR

​**SÜTÜN VEYA SUYUN İÇERSİNE ATILIP O ŞEKİLDE TÜKETİLEBİLİR

**TARİFLERE TAT KATMAK AMACIYLA KATILABİLİR

​CHİALI VE GOJİBERRYLİ TARİF:

1SB SÜT+1YK CHİA(GECEDEN BEKLETİLİR)

​SABAHA 1TK GOJİBERRY+2ADET CEVİZ+2YK YULAF EZMESİ EKLENEREK TÜKETİLEBİLİR

NOT:DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTA ALLERJİK REAKSİYON OLUŞABİLECEĞİ İÇİN HASSSAS BÜNYELİ KİŞİLERİN KULLANMASINDA FAYDA VAR.GOJİBERRY KAN SULANDIRICI İLAÇLARIN ETKİSİNİ ARTTIRABİLİR BU AÇIDAN KAN SULANDIRICI İLAÇ KULLANANLARIN GOJİBERRY KULLANMAK İSTEDİKLERİNDE HEKİMLERİNE SORMALARINDA FAYDA VAR.   

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Bürge Köker

Dyt. Bürge KÖKER ÇOBANER, 17 Eylül 1982 tarihinde doğmuştur. Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nde tamamlamış ve Diyetisyen unvanı almıştır. 

Üniversite eğitimlerinin ardından, 2010-2012 yılları arası Ankara Şehir Kulübü-Mostlife Kentpark'ta, 2012-2014 yılları arası İnteraktif diyet zayıflama merkezi'nde görev yapmış olan Dyt. Bürge KÖKER ÇOBANER, 2014 yılından itibaren Medicalpark Batıkent Ankara Hastanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Gojibery
Dyt. Bürge Köker
Dyt. Bürge Köker
Ankara - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube